skip to Main Content
Mladinci so se po prvi tekmi končnice znašli v zaostanku

V nedeljo 1. marca se je pričela končnica državnega prvenstva v kategoriji mladincev (u-19). Olimpija je kot 4. uvrščena ekipa doma gostila ekipo Triglav, ki je po rednem delu zasedla 5. mesto. Ekipi sta se v rednem delu že 2 x srečali v Tivoliju. Najprej so v začetku sezone zmagali Kranjčani s 4:3, pred 14 dnevi pa so bili boljši zmaji z 1:0. Kljub temu, da je na videz v rednem delu nastala kar vidna točkovna razlika med tema dvema ekipama (13 točk) smo torej lahko pričakovali težko tekmo. In točno takšno smo tudi dobili…

Igra je bila v uvodnih minutah hitra in brez prekinitev. Prva prekinitev je prišla na vrsto šele v 4. minuti, ko so naši igralci v gneči pred gostujočimi vrati skorajda prvič zadeli. Na sploh so bili v teh minutah naši boljši nasprotnik. Našo pobudo je po nekaj minutah prekinila naša izključitev. Igro 4-na-5 smo sicer zdržali, a nekaj minut kasneje so bili gostje uspešni. V 10. minuti so se znašli v protinapadu 2-na-1, ki so ga učinkovito zaključili in rezultat je bil 1:0. Po uvodnem zadetku se je igra malce umirila. Ponovno je igra oživela čez nekaj minut, ko so se naši znašli v igri z igralcem več. Zadetka ni bilo, a pobudo smo uspešno prevzeli. Rezultat je ostal nespremenjen vse do konca tretjine, a naši so si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti.

Pobuda naših se je prenesla v drugo tretjino. In to zelo uspešno. Že v prvi minuti so naši uspeli izenačiti. Podala sta Martin Bohinc in Gregor Žeželj, zadel pa je Žiga Mehle. Zadetek je našim prinesel dodatni zagon in naši so se pognali v boj za nov zadetek. A tega ni bilo. Pobuda naših je trajala vse do 28. minute, ko so na vrsto prišle naše izključitve. Prvo smo še zdržali, drugo pa ne več. Sredi druge tretjine so se gostje ponovno znašli v vodstvu. Po tem zdetku so pobudo pričeli prevzemati gostje. A tudi njihov zagon so zaustavile izključitve na njihovi strani. Pri igri 5-na-4 so imeli naši igralci kar nekaj lepih priložnosti. V določenem trenutku je njihov igralec začasno obležal na ledu, hkrati pa je tudi gostujoči vratar za nekaj trenutkov izgubil palico. Plošček je dvakrat oplazil okvir gostujočih vrat, a zadetka ni bilo. Se je pa pobuda gostov s tem prekinila in zopet so tempo narekovali naši igralci.

Tudi v zadnji tretjini so naši pritisnili na gostujoča vrata. A tokrat je bil pritisk malce manj močan in zadetka v uvodu tretjine ni bilo. In nekaj kasneje je zopet prišla na vrsto naša izključitev. In gostje so to s pridom izkoristili. Sredi izključitve se je plošček malce nerodno odbil od ograde in kar naenkrat se je gostujoči igralec znašel sam pred našimi vrati. Zanesljivo je zadel in v 49. minuti so gostje vodili že s 3:1.

Vodstvo gostov je bilo visoko, vendar se zmaji tu še niso predali. Ponovno smo pritisnili na nasprotnikova vrata in naša vztrajnost se je obrestovala. Urban Kokelj je podal, uspešen strelec pa je bil Martin Bohinc. Pisala se je 53. minuta. Igra je postala zanimiva. Veliko je bilo prekinitev in tekma je potekala zelo počasi. A naši so vztrajali naprej. V 59. minuti smo iz vrat potegnili vratarja in naši so napadli v razmerju 6-na-4. Nekaj časa smo napadali, vmes so gostje tudi skorajda zadeli, na koncu pa je le prišel naš trenutek. Podala sta Blaž Stipanič in Gregor Žeželj, ponovno pa je zadel Martin Bohinc.

Izid je bil izenačen in sledil je podaljšek. V podaljšku so bili več pri ploščku naši igralci, a pravih priložnosti zares ni bilo. Tako se je igra prenesla na izvajanje kazenskih strelov. Prvi dve seriji sta bili neuspešni za obe ekipi. Nato je prišla na vrsto 3. serija. Najprej so bili uspešni gostje, takoj za tem pa je v polno zadel Žiga Mehle. Gostje so bili uspešni tudi v 4. seriji in izkazalo se je, da je bil to odločilen trenutek tekme. Novih zadetkov pri kazenskih strelih do konca izvajanja serij ni bilo več in gostje so se lahko veselili zmage na uvodni tekmi.

Na preostalih tekmah prav tako ni šlo brez presenečenj. Jeseničani so sicer zanesljivo zmagali Maribor s 7:0, Slavija pa Mladost s 7:1, so pa zato Beograjčani na Bledu premagali domačo ekipo s 6:5. Povratne tekme so na sporedu v četrtek 5. marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top