skip to Main Content
Mladinci so doma proti ekipi Mladost obrdžali vse tri točke

V nedeljo 22. decembra so svoje tekme v državnem prvenstvu nadaljevali mladinci (u-19). V Tivoli so prispeli igralci iz Zagreba. Glede na stanje na lestvici ter glede na igre, ki so jih naši igralci prikazali v zadnjem času, smo lahko pričakovali osvojitev novih treh točk. To se je na koncu tudi zgodilo, vendar vse le ni bilo tako enostavno.

Zmaji so že takoj na začetku tekme prevzeli pobudo. Sledilo je nekaj uvodnih minut pritiska, nato pa se je pritisk malce ustavil. Videli smo igro, kjer so tempo narekovali naši igralci, a hkrati tudi igro, kjer izrazitih priložnosti za uvodni zadetek ni bilo. Malce bolj so na nasprotnikov gol naši pritisnili ponovno šele proti koncu tretjine. In to se je našim tudi obrestovalo. Sicer so na koncu sekunde hitro minevale in kazalo je že, da v prvem delu igre zadetkov kljub vsemu vseeno ne bo. A nato so naši v zadnjih sekundah zadrsali v nov protinapad. Vratar Nal Kavčič je podal do Žige Mehleta. Ta je zadrsal pred nasprotnikova vrata po desni strani in v zadnji sekundi sprožil strel, ki je končal v mreži. Sekundo pred koncem tretjine je tako Olimpija povedla z 1:0.

Razen zaključka prva tretjina ni ponudila posebnih razburjenj. Več akcije je sledilo v drugi tretjini. V 23. minuti so gostje izkoristili manjšo nepazljivost v naši obrambi. Sledil je natančen strel od daleč in izid je bil izenačen. Po izenačujočem zadetku so nekaj novih priložnosti imeli gostje, a naslednji zedetek je ponovno pripadal našim. V 27. minuti je na 2:1 povišal Gregor Žeželj. Po novem vodilnem zadetku so naši pritiskali naprej. Najprej je sledila izključitev na strani gostov, kar pa naši (še) niso izkoristili. V 36. minuti pa je sledila lepa kombinacija med podajalcem Žigo Mehletom in strelcem Gregorjem Žeželjem. Olimpija je tako vodila že s 3:1. Tu so se za trenutek naši napadi malce ustavili, saj so morali zmaji oddelati novo kazen z igralcem manj na ledu. A ko je bila naša ekipa ponovno popolna, je sledil nov zadetek. Podal je Karlo Marinkovič, na 4:1 pa je povišal Blaž Stipanič. To je bil tudi končni rezultat 2. tretjine.

Tekma ob prehodu v zadnjo tretjino še ni bila čisto odločena. Vseeno pa se je zmaga zmajev že nakazovala. Ti so zmago dokončno potrdili v 45. minuti, ko sta sledila dva hitra zadetka. Oba sta bila dosežena v igri z igralcem manj. Pri prvem sta podala Matija Lan Jan ter Gašper Šubic, zadel pa je Blaž Stipanič. Pri drugem pa je podal Blaž Stipanič, zadel pa je Žiga Mehle. V 52. minuti so nato gostje vrnili zadetek z igralcem manj na ledu, a to seveda ni bil začetek preobrata. Vodstvo naših je bilo v 53. minuti že povišano nazaj na 7:2 (podajalca Blaž Stipanič in Žiga Mehle, strelec pa je bil Luka Ogrinc). V 58. minuti pa so naši dosegli še 8. zadetek. Podal je Gašper Šubic, v prazno mrežo pa je zadel Karlo Marinkovič. Tekma se je končala z rezultatom 8:3.

Na preostalih tekmah je Triglav premagal Maribor s 6:3, Bled je slavil v Zalogu s 3:1, Jeseničani pa so s 5:2 premagali Crveno zvezdo. Naši igralci tako ostajajo na 4. mestu prvenstvene lestvice. Naslednja tekma bo za naše zmaje zelo zanimiva. V Tivoli prihaja mestni tekmec Slavija.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanja v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top