skip to Main Content
Mladinci po težki borbi prigarali zanesljivo zmago v Tivoliju

V nedeljo 9.10 so Mladinci prekrižali palice v novi tekmi državnega prvenstva U-18. V goste je prišla vedno neugodna ekipa Jesenic.

Ildar Rahmatulin je tokrat lahko računal na polno zasedbo, saj so se tekme EBYSL za katero igra kar nekaj Mladincev odvijale že pred dnevi v Ljubljani. Gostje so bolje pričeli in v 6.minuti povedli. Igra je bila v prvem delu dokaj izenačena. Gostje so v tem delu celo imeli nekaj strelov več na gol (11:14 v strelih za goste).

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

V drugem delu se je izenačena in trda tekma nadaljevala. Domači so v 30. minuti uspeli izenačiti (Jovan po podaji Povirka). Razmerje strelov v tem delu tekme je bilo zopet dokaj izenačeno (tokrat 13:11 za domače). Po prejetem golu se gostje niso takoj pobrali in kmalu je sledila izključitev, ki so jo domači izkoristili (Stražišar po podaji Jovana in Cjuhe). Z vodstvom domačih 2:1 se je tudi končal drugi del.

V zadnjem delu smo videli podobno igro kot v predhodnem delu tekme. Izenačeno, čvrsto in borbeno. Statistika strelov je bila tudi v tem delu zelo izenačena (12:11 za domače). Gostje so pritiskali, domači pa so z dobro igro v obrambi držali rezultat v svoj prid. V 58.minuti je bil po prekršku izključen Bogomolec na domači strani. Pričakovali smo popoln napad na vrata domačih, vendar so domači presenetili in že po nekaj sekundah igre z igralcem manj povišali vodstvo na 3:1 (Stražišar). Gostom ni preostalo drugega, kot da napadejo brez vratarja v polju in posledično je sledil še en gol v prazno mrežo (Stražišar po podaji Jovana).

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Trda, a zaslužena zmaga domačih. Z zmago so se tako Ljubljančani povsem približali vrhu lestvice (še vedno vodi ekipa Slavije). Ravno ta ekipa bo naslednji vikend nasprotnik zelenih (tekma bo v Zalogu).

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podatke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top