skip to Main Content
Mladincem se zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu ni izšla po načrtih

V nedeljo 29. decembra je bila na sporedu zadnja tekma mladincev (u-19) v letošnjem koledarskem letu. V goste so prišli igralci Slavije. Na vrsti je bil klasični mestni derbi. Obe ekipi se borita za mesta na vrhu lestvice, kar je celotni tekmi dalo še dodaten pomen. Marsikatere tekme v zadnjem času med tema dvema tekmecema so se končale tesno, z borbeno igro in z veliko izključitvami. In vsaj kar se tiče slednjega današnja ni bila prav nič drugačna.

Tekma se ni pričela tako kot smo si želeli. Takoj ko so igralci krenili iz centra, so gostje dobili plošček in kar naenkrat se je njihov napadalec znašel sam pred našim vratarjem. Trajalo je le 12 sekund in gosti so bili že v prvem vodstvu. Igra se je po tem hitrem zadetku nato malce umirila. Ponovno se je razživela šele po nekaj minutah. Že takoj na začetku so ritem tekme narekovale številne izključitve. Skorajda ni bilo minute ko ne bi en ali drugo moštvo imeli vsaj enega igralca na kazenski klopi. V takšni igri smo držali nekakšno ravnotežje. Več strelov so sicer izvedli gostje, a tudi naš izenačujoči zadetek je nekako visel v zraku. A tega v prvi tretjini ni bilo in po borbeni igri sta se ekipi odpravili na prvi odmor z minimalnim vodstvom gostov.

Podobno igro smo videli tudi v drugi tretjini. V tem delu igre so najprej napadli naši, saj so gostje morali oddelati še nekaj kazni iz prve tretjine. A tovrstne prednosti zmaji niso izkoristili. Našo pobudo so gostje presekali v 25. minuti, ko so uprizorili nov protinapad in povedli z 2:0. Naši igralci so morali ponovno vzeti “zalet” in počasi pripravljati pobudo, da bi se priključili tekmecem. In ko je po nekaj minutah že izgledalo, da bi naši igralci lahko dosegli zadetek za znižanje, so nov napad izkoristili gostje. V 32. minuti so bili ponovno učinkoviti in povedli že s 3:0. Tekma seveda v tem trenutku še ni bila odločena, a učinkovitost gostov in stalni prekrški, ki so sekali našo igro so postopoma, a vztrajno načenjali živce naših igralcev. Izključitev je bilo vedno več in več. V nekem trenutku v drugi tretjini sta na primer obe ekipi imeli na igrišču le po 3 igralce. A v takšni igri so bili gostje še naprej uspešnejši. V 39. minuti je sledil nov zadetek in s 4:0 je bila tekma že skorajda izgubljena.

V začetku zadnje tretjine so se strasti iz 2. tretjine malce umirile. V prvih minutah je bilo izključitev manj in naši igralci so postajali vedno bolj in bolj nevarni. A to pobudo je v 48. minuti presekal nov zadetek gostov, ki so s 5:0 praktično odločili tekmo. Do konca tekme so naši igralci sicer poizkušali, a vsaj častnega zadetka jim ni uspelo doseči. So pa zato nova dva zadetka dosegli gostje, ki so tako s 7:0 dosegli prepričljivo zmago.

Na preostalih tekmah so Jeseničani s 4:1 premagali Triglav, Bled pa je s 6:5 premagal Crveno zvezdo. Olimpija tako ostaja na 4. mestu, kjer je sedaj zaostanek za 3. mestom že malce večji (4 točke). Naslednja tekma bi morala biti na sporedu v nedeljo 5.januarja v Kranju, a bo tekma verjetno preložena. Tako da bo naslednja tekma sledila šele 9. januarja na Jesenicah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top