skip to Main Content
Mariborčanke ostajajo vodilne na lestvici

Slovenska dekleta, ki v minulem tednu niso imela reprezentančnega premora, so nadaljevale z bojem za naslov najboljših v državi. Za mesta vodilnih na lestvici sta se pomerili ekipi HK Olimpija – članice in Lisičke.

Domače hokejistke so na tekmo prišle odločene, da se Mariborčankam oddolžijo za poraz na prvi tekmi letošnjega prvenstva, a so gostje že na začetku prevzele pobudo v svoje roke in povedle. Slabim uvodnim minutam je sledila slaba uvodna tretjina, v kateri so si Štajerke priigrale dva zadetka prednosti. Nadaljevanje so Zmajčice odigrale bolje, vendar so šele v zadnji tretjini ujele svoj običajni ritem. Na drugi strani Lisičke priložnosti niso imele ravno v izobilju, so pa izkoristile tiste, ki so se jim ponudile. Ob izteku tekme so, ob izključitvi na strani Mariborčank, hokejistke Olimpije poskusile še z dodatno napadalko na ledu, a je bilo časa za izenačujoči zadetek premalo.

Znova je svoje delo zgledno opravila štajerska čuvajka mreže Katarina Jakovac in če k temu dodamo še težave ljubljanskih hokejistk z realizacijo, so bili na koncu štirje zadetki Mariborčank zadostna prednost zmago.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top