skip to Main Content
Lepa medsebojna tekma selekcij U-12

Sobota 20.1 je prinesla nov krog v tekmovanju za državno prvenstvo selekcij U-12 in tokrat je bil na vrsti drugi medsebojni dvoboj obeh ekip Olimpije.

Zeleni, kjer nastopajo igralci prve ekipe, so bili tokrat domačini, Beli, kjer pa nastopajo igralci, ki si izkušnje šele nabirajo in trkajo na vrata Zelenih, pa so bili v vlogi gostov.

Državno prvenstvo v rednem delu tekmovanja počasi prehaja v zaključni del. Zeleni se borijo, da v tem delu prvenstva osvojijo prvo mesto, tako da je bila tekma rezultatsko gledano manj zanimiva.

Ne glede na prijateljske vezi med igralci obeh ekip (igralci namreč res nastopajo v ločenih ekipah, vendar izvajajo skupne treninge in se tudi sicer “dnevno” družijo v Tivoliju) je tekma potekala borbeno.

Tekmovalno so bi sicer seveda boljši igralci Zelenih. Ti so več ali manj celotno tekmo napadali, Beli pa so se več ali manj celotno tekmo branili. A ne glede na premoč, je bila borbenost prisotna praktično skozi celotno tekmo. Z borbenostjo, dobrim branjenjem ter tudi zaradi razpoloženih vratarjev v ekipi Belih, rezultat niti ni bil tako visok. Prvi dve tretjini so Zeleni dobili z rezultatom 4:0, zadnjo pa s 3:0, tako da se je tekma končala s končnim rezultatom 11:0.

Tekmo so torej obe ekipe izkoristile za dobro druženje, uživanje v hokejski igri ter seveda kot dober trening pred prihajajočimi, rezultatsko bolj pomembnimi, tekmami.

V nadaljevanju sledi za igralce obeh selekcij dokaj naporen urnik, saj je potrebno v teh zadnjih krogih poleg, rednih tekem odigrati še nekatere zaostale tekme.

Zeleni tako tekmovanje nadaljujejo že v sredo 24.1, ko odpotujejo v Zagreb na težko gostovanje pri ekipi KHL Mladost. Nato pa imajo v prihajajočem vikendu dvojni spored: v soboto 27.1 doma gostijo ekipo HKMK Bled B, v nedeljo 28.1 pa ekipo KHL Zagreb.

Na drugi strani Beli tekmovanje nadaljujejo že v torek 23.1, ko v Tivoli prihaja ekipa KHL Medveščak, nato pa se v soboto 27.1 odpravijo še na Jesenice.

Med ostalimi tekmami kroga je Slavija z 12:4 premagala ekipo HDD Bled, ekipa HKMK Bled A je kar z 19:0 odpravila ekipo Maribor, Kranjčani pa so bili z 12:0 boljši od ekipe HKMK Bled B.

Na prvenstveni lestvici sta predvsem zanimiva dvoboja za prvo mesto (Olimpija Zeleni ima 6 točk prednosti, a dve odigrani tekmi več od ekipe KHL Mladost – prihajajoči derbi v sredo v Zagrebu lahko torej neposredno vpliva na to, katera ekipa bo na koncu osvojila prvo mesto po rednem delu tekmovanja), ter za šesto mesto (to mesto še vodi neposredno v četrtfinale končnice državnega prvenstva), kjer ekipi SKHL Crvena Zvezda in HK Triglav ločujeta le dve točki.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top