skip to Main Content
Konec hokejske sezone

Sezona 2017/18, v kateri je HK SŽ Olimpija debitirala v mednarodni Alpski hokejski ligi (AHL), se je zaključila. Člani so dosegli zastavljene cilje, čeprav jim na koncu žal ni uspelo osvojiti naslova državnega prvaka. So pa zato postale državne prvakinje članice, odlično so se odrezale tudi vse mlajše kategorije.

Ko je pred enim letom že skoraj kazalo, da po najbolj črnem scenariju v Ljubljani ne bo več članskega hokeja, smo člansko ekipo sestavili v HK Olimpija, kjer smo se do tedaj ukvarjali predvsem z vzgojo mladih hokejistov. Jasno smo si zastavili hokejsko zgodbo, ki jo želimo igrati v Tivoliju. Naš cilj je bil, da mladim ljubljanskim hokejistom omogočimo nadaljnji razvoj in pridobivanje tekmovalnih izkušen in seveda, da klubski hokej v Ljubljani ne bi zamrl.

Tako so člansko ekipo HK SŽ Olimpija v sezoni 2017/18 sestavljali izključno domači igralci in trenerski štab, saj prisegamo na slovensko znanje v tem tradicionalno slovenskem športu. Naši mladi hokejisti pa si tako lahko nabirajo dragocene tekmovalne izkušnje v mednarodnem okolju ob pomoči in vodstvu izkušenih igralcev. Pri tem sledimo našemu osnovnemu poslanstvu – športu v duhu fair playa in vrednot, kot so spoštovanje, kolegialnost in delavnost.

Ekipo smo sestavili s pomočjo Mestne občine Ljubljana in generalnega sponzorja Slovenskih železnic, kjer se zavedajo pomena klubskega hokeja. »Prepričani smo, da brez močnih slovenskih klubov ni močne hokejske reprezentance,« je že pred  začetkom sezone povedal Miha Butara, pomočnik direktorja Slovenskih železnic in podpredsednik HK SŽ Olimpija. »Zavedati pa se moramo, da gre v športu za delo na dolgi rok. In le z dobrim in potrpežljivim delom lahko ustvarimo pogoje za uspeh,« pa je povedal predsednik kluba Tomaž Vnuk.

V rednem delu AHL smo odigrali 20 domačih in 20 gostujočih tekem, po uvrstitvi v končnico, kar je bil naš osnovni cilj, smo odigrali še dve domači tekmi in dve v gosteh na Jesenicah. V AHL smo skupno odigrali 44 tekem, izpadli smo v četrtfinalu lige. V sklopu državnega prvenstva smo v rednem delu odigrali 6 domačih in 6 gostujočih tekem (2 tekmi z Jesenicami v ligi AHL sta se šteli tudi za državno prvenstvo). V finalu državnega prvenstva pa smo čestitali Jesenicam za osvojeni naslov državnega prvaka.

Ponosni smo bili na našega olimpijca Andreja Hebarja, ki je bil edini član reprezentance iz slovenskega kluba v olimpijski hokejski reprezentanci. Hebi je zastopal  slovenske barve tudi na svetovnem prvenstvu divizije I/A, v reprezentanco pa je bil vpoklican tudi Miha Zajc.

Navdušeni smo bili nad našimi članicami, ki so več kot prepričljivo – brez izgubljene tekme – osvojile naslov državnih prvakinj. Kar nekaj naših hokejistk je zastopalo slovenske barve na nedavnem svetovnem prvenstvu v Mariboru.

Tudi naše mlajše kategorije so nas razveseljevale s svojimi spretnostmi na ledu. Kategorija U-12 je osvojila 4. mesto v Mednarodni hokejski ligi / International  Hockey League (IHL) in 3. mesto v državnem prvenstvu. Prepričljivo 1. mesto v IHL in naslov državnega prvaka so osvojili fantje v kategoriji U-14. Do tega je čisto malo zmanjkalo fantom v U-16, ki so osvojili 2. mesto v IHL in v državnem prvenstvu. V kategoriji U-18 pa so mladi zmaji osvojili 5. mesto v IHL oz. 4. mesto v državnem prvenstvu.

Mlajši od 10 let, ki še niso v tekmovalnem programu, so nas navduševali s svojim veseljem do igre na ledu. Njihov entuziazem je pravi vir navdiha. Fantje so se na ledu zelo zabavali in sodelovali na številnih turnirjih doma in v tujini, kjer so si nabrali tudi veliko hokejskih izkušenj in znanja.

Med dolgo hokejsko sezono seveda ni šlo brez vzponov in padcev, imeli smo tudi nekaj težav s poškodbami. A sezona nam je predvsem dala veliko dragocenih izkušenj, na katerih že gradimo naslednjo in verjamemo, da bo še bolj uspešna.

Hvala vsem, ki ste nas podprli in nam pomagali. Hvala vsem, ki ste spremljali hokejske tekme v Tivoliju. Vabljeni, da z nami igrate hokejsko zgodbo tudi v naslednji sezoni.

 

HK SŽ Olimpija

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top