skip to Main Content
Končan je tudi 2.del rednega dela prvenstva EBYSL

Nedelja 25.februar je prinesla še zadnje tekme druge dela rednega dela EBYSL prvenstva.

Po prvem delu rednega dela so se ekipe razvrstile v tri skupine. Prvo skupino je sestavljajo vodilnih 6 ekip po rednem delu in ti so se s tem že uvrstile v končnico tekmovanja. Preostale ekipe pa so se razdelile v dve kvalifikacijski skupini v katerih se zmagovalca priključita vodilnim ekipam v končnici.

Ekipa Slavije Junior, za katero občasno nastopajo posamezni Zmaji, je nastopila v 1.kvalifikacijski skupini, kjer je z današnjo zmago proti Innsbrucku 15.4 zasedla končno 2.mesto v skupini in skupaj 9.mesto v EBYSL prvenstvu. Za končnico je bilo torej vse skupaj premalo, vseeno pa so lahko igralci zadovoljni s končnim 9.mestom.

Na zadnji tekmi so od Zmajev nastopili:

  • Mark Sever
  • Luka Ulamec
  • Patrik Tišlar

Tako kot celotna ekipa, je bila tudi “naša” trojica na današnji tekmi strelsko uspešna. Mark Sever je prispeval 2 podaji, Luka Ulamec je dosegel 2 zadetka in vknjižil 2 podaji, Patrik Tišlar pa je ob 2 zadetkih trikrat podal.

  

Sledi torej končnica, v katero so uvrščene ekipe Sapa Fehervar, Hidria Jesenice, Red Bull, VSV, MAC Budapest, Orli Znojmo (teh 6 ekip se je v končnico uvrstilo že po 1.delu rednega dela), Vasas (zmagovalec 1.kvalifikacijske skupine) ter Okanagan (zmagovalec 2.kvalifikacijske skupine), ki si je sodelovanje v končnici prislužil prav v zadnji tekmi, ko je z 8:3 premagal ekipo KHM Budapest.

O poteku končnice bomo rezultatsko obveščali tudi na naši spletni strani

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top