skip to Main Content
Končan je prvi krog predkončnice državnega prvenstva selekcij U-12

Sobota 17.februar je prinesla povratne dvoboje prvega kroga predkončnice državnega prvenstva selekcij U-12.

Tri od štirih tekem je bilo v resnici odigrano že v petek, danes pa smo dobili še zadnjega zmagovalca teh dvobojev.

Avtor: Aleš Modic

Spomnimo, da so s predkončnico državnega prvenstva pričele ekipe, ki so se v rednem delu uvrstile od 7. do 14.mesta. Ta predkončnica bo po sistemu parov na izpadanje na koncu ponudila dve finalni ekipi, ki se bosta pridružili prvim 6 uvrščenim ekipam iz rednega dela za klasično četrtfinale končnice.

Ekipa Olimpija Beli je v petek gostila sovrstnike iz Beograda. Beli so se borbeno zoperstavili favoriziranim gostom. Tekma je bila v polju dokaj izenačena z občasno premočjo gostov. Borbenost Ljubljančanov je onemogočila, da bi ekipa Crvene zvezde razvila polno premoč na ledu. Vseeno pa so bili gostje bolj nevarni za gol kot domači igralci. Prva tretjina se je končala z minimalnim vodstvom gostov 1:0. Podobna igra je sledila tudi v drugi tretjini, ko so bili gostje uspešni še dvakrat in ekipi sta se na zadnji odmor odpravili z rezultatom 3:0. V zadnji tretjini pa so Zmaji prikazali še dodatno borbenost. Poizkušali so čimprej se približati gostom. A obramba gostov je bila vseeno premočna in zadetka ni bilo. Čisto v zadnjih sekundah tekme so Zmajem dokončno pošle moči in gostje so zadeli še enkrat in s 4:0 zasluženo zmagali in se uvrstili v 2.krog predkončnice.

Tja so se uvrstile tudi naslednje ekipe:

HK Celje. Celjani so zmagali že na prvi domači tekmi, ko so s 5:0 premagali ekipo HK MK Bled B. Na povratni tekmi pa so bili še bolj uspešni in zmagali z 8:2.

KHL Zagreb. Zagrebčani so se pomerili z ekipo HDD Bled. Blejčani so na prvi domači tekmi zmagali s 4:1, kar pa ni bilo dovolj za povratno tekmo, kjer so Zagrebčani v Zagrebu slavili s 5:1.

HDK Maribor. Maribor je že na prvi tekmi v Mariboru, mogoče celo malce presenetljivo, slavil proti ekipi KHL Medveščak z rezultatom 4:3. Sledila je povratna tekma v Zagrebu, kjer pa so Mariborčani ponovno zablesteli in zmagali s 5:1.

Para 2.predkroga končnice sta torej:

HK ECE Celje – SKHL Crvena Zvezda

HDK Maribor – KHL Medveščak

Zmagovalca teh parov se bosta uvrstila v četrtfinale državnega prvenstva. Tam na svojega nasprotnika že čaka ekipa Olimpija Zeleni, za ekipo Olimpija Beli pa je državno prvenstvo končano.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli z dne 16.2 si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

Razplet končnice v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top