skip to Main Content
Kadeti so v tekmi z vodilno Slavijo osvojili zmago

V soboto 1. februarja je bila na vrsti nova tekma naših kadetov. Tokrat so se odpravili v Zalog k vodilni ekipi. Glede na nekaj prejšnjih tekem, kjer naši zmaji rezultatsko niso blesleti, smo lahko pričakovali novo težko tekmo.

Takšno tekmo smo tudi dobili. So pa zmaji v tej tekmi pokazali, da bodo v končnici še vedno v igri za najvišja mesta. Tekma je bila trda in izenačena. Obe strani sta imela svoji priložnosti, a zadetka dolgo časa ni bilo. Šele v 53. minuti so domači izkoristili prednost igralca več na ledu in povedli z 1:0. A zmaji se niso predali in manj kot dve minuti pred koncem srečanja so tudi oni izkoristili svojo priložnost v igri z igralcem več. Podala sta Alex Kepic in Matija Lan Jan, zadel pa je Jan Petelinkar. Izid je bil izenačen na 1:1 in tekma se je prevesila v podaljšek. V podaljšku zadetkov ni bilo in videli smo izvajanje kazenskih strelov. Izenačenost se je pokazala tudi v tem poglavju, saj se je tekma odločila šele v 9. seriji izvajanja kazenskih strelov.

V “rednem delu” izvajanja je bil najprej v 3. seriji uspešen Jan Petelinkar, v zadnji 5. seriji pa so nato zadeli tudi domači. 6., 7. in 8. serija zadetkov nista prinesla, nato pa je v 9. seriji za zmaje kazenski strel izvajal Tian Hebar, ki je bil natančen in zmaga je pripadala Olimpiji.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi glavni trener Olimpije Ildar Rahmatullin: “Ja, tekma je bila izenačena. Dobro smo se borili in tudi ob vodstvu domačih nismo popuščali.“.

Na preostalih tekmah je HKMK Bled premagal Triglav z 11:1, VSV je premagal Zagreb s 5:1, KAC pa je bil v izenačeni tekmi na koncu s 5:4 boljši od Maribora. Zmaji kljub zmagi ostajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice, kjer jih do konca rednega dela sezone čakata še dve tekmi. Prva od teh bo na vrsti 15. februarja proti ekipi VSV. Tekma bo pomembna za ohranitev 5. mesta. VSV se namreč nahaja na 6. mestu z enakim številom točk. Res pa je, da nato za zmaje sledi še ena tekma in to je proti ekipi Maribor. Na drugi strani so Jeseničani na 4. mestu praktično že nedosegljivi, saj jih nenazadnje čaka še tekma s Celjem.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov (u-17) spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top