skip to Main Content
Kadeti še niso našli poti iz manjše “krize”

V soboto 26. januarja je bila na vrsti nova tekma za našo selekcijo kadetov. V Tivoli je prišla ekipa HK MK Bled.

Na prvenstveni lestvici se naša ekipa nahaja na 4. mestu, a ima pred vodilno trojico (KAC, Bled, Jesenice) že kar velik zaostanek. Blejčani so tako trenutno bolje uvrščena ekipa, hkrati pa so na obeh dosedanjih tekmah slavili. Prva tekma v Tivoliju se je v začetku sezone končala z zmago Bleda s 4:3 (po tem, ko so v vstopu v zadnjo tretjino naši vodili že s 3:1). Prav tako so bili Blejčani boljši v drugi tekmi na Bledu. Takrat so Blejčani vodili že s 7:2, a so nato naši fantje strnili moči in razultat spremenili v “znosnih” 7:5.

Ekipa z Bleda je tako v današnjo tekmo vstopala kot favorit. A naši zmaji so se vseeno nadejali dobrega rezultata.

Obe ekipi sta tekmo odprli previdno. Prva resnejša priložnost se je proti koncu druge minute ponudila gostom. Nekaj časa so gostje ovirali izhod naših branilcev iz obrambne tretjine, vse dokler se niso dokopali do ploščka. Sledila je nevarna igra pred našimi vrati, a je bil domači vratar Jakob Zupančič dovolj zbran, da tu zadetka še ni bilo. Ko je nekaj trenutkov za tem našega igralca doletela še izključitev, je že kazalo, da se bo začetna pobuda prenesla na stran gostov. A v igri z igralcem manj so bili naši zmaji zelo spretni. Tit Smolnikar je ukradel plošček v svoji obrambni tretjini, ga podal Niku Pratneker Hatiču, ki je hitro zadrsal v protinapad. Nik je protinapad učinkovito zaključil in Olimpija je v začetku 5. minute povedla z 1:0.

Zadetek je igro malce poživil. V nadaljevanju smo tako nekaj minut spremljali hitro igro, brez prekinitev, a tudi brez priložnosti. Prva priložnost v tej igri se je nato v 11. minuti vseeno ponudila gostom. Gostujoči igralci so krenili v napad iz lastne obrambne tretjine. Prehod v napad se je hitro spremenil v hiter protinapad po desni strani. Še preden so lahko naši branilci postavili obrambo je gostujoči napadalec prišel do priložnosti za strel in rezultat je bil izenačen na 1:1.

Hitra igra z malo prekinitvami se je nadaljevala tudi po tem zadetku. Takšna igra pa je očitno danes bolj ustrezala gostom. Njihovi napadi so postajali vedno bolj nevarni in v 15. minuti so gostje izkoristili nov hiter napad (tokrat po levi strani), s čimer so prešli v vodstvo z 2:1. Minuto in pol kasneje pa je bil rezultat že 3:1. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Drugo tretjino so zmaji pričeli bolj odločno. Prva priložnost je pripadla njim. Že v prvi minuti je Jan Petelinkar močno streljal z desne strani a je bil strel malce nenatančen. Nekaj za tem pa je močno streljal tudi Martin Vahen, a je njegov strel gostujoči vratar ubranil. Zmaji so bili v manjšem naletu. Sledilo je še nekaj strelov na gostujoča vrata, nato pa so sredi 23. minute gostje prišli do novega protinapada po desni strani. Tudi tokrat so bili pred vrati našega vratarja dovolj spretni ter zbrani in z novim zadetkom so vodstvo povišali že na 4:1. Tu se tekma še ni dokončno prelomila. Zmaji so se borili še naprej in že v 24. minuti so lepo kombinacijo uprizorili Mark Sever, Jan Petelinkar in Nik Sečen, a je bil slednji pred vrati za las nenatančen. V 27. minuti pa je bil trud Ljubljančanov poplačan. Mark Sever je prestregel plošček na prehodu v srednjo tretjino. Zadrsal je po levi strani in z natančnim strelom po tleh premagalo gostujočega vratarja. Rezultat je bil zopet relativno izenačen – 4:2.

Mark Sever bi skoradja dosegel še en zadetek, saj je takoj v nadaljevanju uprizoril nov prodor proti gostujočim vratom, a je bil tokrat vratar gostov na mestu. Tekma se je s temi priložnostmi ponovno malce razživela in zmaji so postajali vedno bolj in bolj nevarni.

Nato pa so gostje v 29. minuti ponovno pobegnili v napad. Tokrat ni šlo za klasičen protinapad, saj so domači branilci gostujočega napadalca na desni strani že ujeli. A ta je bil vseeno dovolj spreten, da je sprožil strel proti vratom, kjer pa je nato z nekaj smole vseeno pristal v mreži. Gostje so povišali svoje vodstvo na 5:2.

V tej točki je domači trener Ildar Rahmatullin izvedel menjavo v vratih. V igro je vstopil Lan Kavčič. Menjava v vratih je lahko včasih zelo koristna in tudi tokrat je menjava prinesla zmajem nekaj novega življenja. Ponovno so krenili v napad. Proti koncu 30. minute se je priložnost ponudila Niku Pratnekerju Hatiču, a je njegov strel zaustavil okvir vrat. Sledilo je še nekaj lepih priložnosti za Olimpijo. Med drugim smo v 32. minuti videli nov strel v okvir vrat gostujočega vratarja. Do konca tretjine so bili gledalci kar nekajkrat na nogah. Priložnosti so se vrstile ena za drugo. Lahko bi celo rekli, da so jih nekaj več imeli domači igralci. A priložnosti so ostale neizkoriščene in ekipi sta odšli na zadnji odmor z vodstvom gostov 5:2.

Ta drugi del druge tretjine je bil najbrž odločilen za končni potek tekme. Zmaji svojih priložnosti enostavno niso izkoristili in ob dokaj visokem vodstvu gostov se je pobuda v začetku zadnje tretjine zopet prešla na stran gostov. Prvi naleg gostov so zmaji sicer vzdržali in po 3 minutah igre so sledile nove priložnosti za Olimpijo. A Gašper Šubic ob prodoru po desni strani, Nik Pratneker Hatič ob strelu z modre črte in Maks Kramar ob strelu po sredini niso bili dovolj natančni. Igra se je tako počasi ponovno umirila. Nato pa je prišla 51. minuta, ko so gostje uprizorili nov protinapad. Ponovno so bili uspešni in s 6:2 je bila tekma v tej točki bržkone odločena. Do konca strečanja smo videli še nekaj priložnosti – med drugim tudi nov strel v okvir vrat (že tretji danes) Nika Pratnekerja Hatiča. A pri teh priložnosti so bili natančni zgolj gostje, ki so do konca tekme še dvakrat zadeli in so se lahko tako veselili visoke zmage z 8:2.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na spodnjem prispevku

Na preostalih tekmah so Jeseničani s 16:3 premagali Celje, Salvija pa je bila z 9:1 boljša od Crvene Zvezde. Naši fantje ostajajo na 4. mestu prvenstvene lestvice, a jim je sedaj vodilna trojica že kar močno “ušla”. Tretje uvrščena ekipa HKMK Bled ima tako na primer že 13 točk prednosti. Na drugi strani so zasledovalci že skoraj ujeli naše zmaje.

Do konca rednega dela prvenstva našo ekipo čaka še 6 tekem. Dve tekmi sta proti ekipam “zgornjega dela” (KAC in Jesenice), preostale štiri pa z ekipami “spodnjega dela” (Triglav, Slavija, 2xCrvena Zvezda). Prva od teh tekem bo na sporedu že v torek 29. januarja, ko v Tivoli prihaja ekipa Jesenic.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top