skip to Main Content
Kadeti praktično končali z rednim delom državnega prvenstva

Sobota 24.februarja je prinesla še zadnje tekme rednega dela državnega prvenstva.

Zmaji so se odpravili v Celje. Celje je zadnje uvrščena ekipa letošnjega prvenstva in je še brez osvojene točke, tako da so igralci Olimpije na zadnji tekmi pričakovali malce lažje delo. Tekma je bila sicer zanima, a zmaga Zmajev ni bila vprašljiva.

Avtor: Marko Šubic

Že v prvi tretjini so igralci Olimpije prišli v vodstvo z dvema zadetkoma. Zmaji so v 12.minuti napadali in domačim igralcem niso pustili, da zapustijo svojo obrambno tretjino. Miha Žitko je prestregel plošček na levi strani in podal v sredino, kjer pa je plošček pobegnil Blažu Stipaniču preveč na desno. Prepustil ga je Marku Sojerju, ki je zadrsal pred vrata domačih in zadel za 1:0. Naslednji zadetek je sledil v zadnjih minutah prve tretjine. Nik Pratneker Hatič je prišel do ploščka za lastnimi vrati. Podal ga je Blažu Stipaniču, ki pa ploščka ni dobro zadržal in domač napadalec ga je poslal nazaj za Ljubljanska vrata. Ponovno je plošček prišel do Nika Pratnekerja Hatiča, ki ga je tokrat podal Marku Sojerju, ta pa ga je takoj podaljšal do hitrega Blaža Stipaniča, ki je krenil v protinapad. Preigral je domače branilce in zadel za 2:0, kar je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Naslednji zadetek smo videli v 27.minuti. Zmaji so ponovno napadali in niso dopustili domačim igralcem izhoda iz obrambne tretjine. To jim je nato vseeno uspelo, a je po plošček zadrsal Tom Sojer, ki ga je takoj posredoval do Marka Sojerja. Z Blažem Stipaničem sta si izmenjala dve kratki zaporedni podaji in na koncu je Blaž Stipanič z leve strani zadel za 3:0. Tudi v tej tretjini smo nato videli še en zadetek in tudi tokrat je ta prišel čisto na koncu tretjine. Na ledu se je nahajal 3. Ljubljanski napad. Plošček je v napadu prišel do Toma Sojerja, ki je zadrsal za vrata in podal pred vrata. V gneči se do ploščka ni dokopal nihče in ta je prišel vse do Urbana Koklja, ki je zadrsal z modre črte proti vratom. Urban Kokelj je z močnim strelom neubranljivo zadel in druga tretjina se je končala z rezultatom 4:0.

Tretja tretjina pa je namesto mirne igre prinesla igro z veliko izključitvami. Najprej so bili v prednosti z igralcem več domači igralci, nato pa še gostje, a novega zadetka ni bilo. V začetku 49.minute je nato najprej sledila nova izključitev domačega igralca, kmalu zatem pa je sodnik na klop za kaznovane poslal še enega igralca. Zmaji so tako imeli na ledu dva igralca več, kar so znali izkoristiti. Plošček je nekaj časa krožil okoli treh domačih branilcev, nato ga je Blaž Stipanič podal Mihi Žitku na levo stran, ta pa takoj v sredino do Marka Sojerja, ki je zanesljivo “iz prve” zadel za 5:0. In kot smo se v tej tekmi že navadili, je tudi ta tretjina ponudila še z drugim zadetkom in to zopet v zadnjih minutah igre. Sledil je sodniški med v napadalni tretjini Zmajev. Že takoj po priborjenem ploščku je močan strel sprožil Miha Žitko, a plošček se je odbil iz igrišča. Sledil je nov sodniški met, kjer Zmaji sicer niso uspeli takoj priti do novega strela, a ga je za vrati dobil Miha Žitko, ki je  podal Blažu Stipaniču, ta pa je z desne strani zadel za končnih 6:0.

Avtor: Amir Hatič

Na preostalih dveh odigranih tekmah je Slavija s 7:6 premagala Triglav, Bled pa je s 4:2 premagal Maribor.

Srečanja rednega dela so praktično končana. Neodigrana so ostala le še 4 srečanja s Crveno Zvezdo. Ker se v soboto 3.marca že prične končnica, bo verjetno o usodi teh srečanj odločala Hokejska zveza. Na osnovi teh srečanj bo tudi določen končni vrsti red po rednem delu, saj imamo trenutno na prvih treh mestih tri ekipe z enakim številom točk (Bled, Jesenice in Olimpija), kjer imata Bled in Olimpija po eno neodigrano tekmo z ekipo Crvene Zvezde..

V vsakem primeru navedene ekipe prve tekme 3.marca igrajo doma. Končnica v državnem prvenstvu U-16 se namreč igra v obliki četrtfinala (v njega se uvrstijo vsa moštva, razen zadnje uvrščenega – torej Celja), polfinala in finala. V vsakem krogu se pari pomerijo po principu “2 dobljene tekme”, kjer se prva tekma igra na domačem igrišču višje uvrščenega moštva, povratna na igrišču nižje uvrščenega moštva, morebitna tretja pa nato ponovno na igrišču višje uvrščenega moštva.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top