skip to Main Content
Kadeti osvojili 2.mesto v državnem prvenstvu

Sobota 25.3 je prinesla drugo finalno tekmo državnega prvenstva v selekciji U-16. Finalni obračun je potekal med prvima dvema uvrščenima ekipama rednega dela – HD Mladi Jesenice ter HK Olimpija. Finale se je torej odigraval med trenutno najboljšima ekipama prvenstva, kar je seveda tudi prav.

Avtor: Domen Jančič

Ljubljančani so v rednem delu zasedli prvo mesto, tako da so v obračunu na dve zmagi uživali prednost domačega igrišča. A pred dnevi so v Tivoliju slavili gostje z rezultatom 3:2, tako da so sedaj prednost domačega igrišča imeli Jeseničani. Druga tekma se je odigrala na Jesenicah in za ekipo Ildarja Rahmatullina je bila to seveda tekma »za biti ali ne biti«.

Tekma se je pričela tako kot so si Zmaji to želeli. Zelo hitro je prišlo do prve izključitve na strani domačih, kar so gostje s pridom izkoristili in sredi 3.minute je po zadetku Urha Iliča (podaja Mark Sojer) Olimpija vodila z 1:0. Hiter gol je tekmo še dodatno razživel in do konca tretjine smo videli odprto in hitro igro. Na vsaki strani je bilo nekaj dobrih priložnosti, a rezultat se ni spremenil. Dokaj izenačeno je bilo tudi razmerje v strelih (11:10 v korist domačih igralcev).

Druga tretjina se je pričela podobno kot prva, a žal v obrnjeni sliki. Kmalu v začetku tretjine je bil izključen Ljubljanski igralec in tokrat so priložnost izkoristili domačini, ki so pri strelu z modre črte in večji spretnosti pred vrati Vala Usnika dosegli izenačujoč zadetek. Strelec zadetka je bil Bine Mašič. Igrala se je 25.minuta. Sledila je igra s priložnostmi na obeh straneh. Nekaj več pobude smo imeli Ljubljančani, saj so kar dvakrat igrali z igralcem več na ledu, a več strelov na gol so vseeno sprožili domači hokejisti (razmerje v strelih 9:7 za domače).

Če sta bili prvi dve tretjini izenačeni, pa to žal ni več veljalo za zadnjo tretjino. Ljubljančani so bili tisti, ki so na tekmi morali zmagati, a jim je za napad na vodstvo in zmago vseeno zmanjkalo moči in pobudo v zadnji tretjini so prevzeli gostje. Vseeno pa so bili Zmaji dovolj borbeni, da so se napadi domačih končali neuspešno in tretja tretjina se je končala brez zadetkov.

Avtor: Domen Jančič

Seveda je sledil podaljšek. Podaljšek so domači igralci pričeli v igri z igralcem več, saj je bil tik pred koncem rednega dela izključen Ljubljanski igralec. Igra z igralcem več se v podaljšku igra 4-na-3, kar seveda prinaša bistveno več akcije in drsanja. Ljubljančani so bili tako pred težko preizkušnjo, ki so jo sicer z ogromno borbenostjo preživeli. Domači igralci so več ali manj napadali celoten potek igre z igralcem več, a zadetka ni bilo. So pa vsi ti napadi vzeli Ljubljanskim igralcem preveč moči in domači igralci so takoj, ko so Ljubljančani popolnili svoje vrste zadeli za končnih 2:1. Po podaji Anžeta Podrekarja je zadel Matic Torok.

Avtor: Domen Jančič

Tekma se je tako končala v prid domačih igralcev, kar je hkrati pomenilo tudi konec finalne serijo, ki so jo Jeseniški igralci dobili z rezultatom 2:0 v zmagah.

Vsekakor igralcem z Jesenic čestitamo za osvojeno lovoriko, hkrati pa Ljubljanskim igralcem čestitamo za osvojeno drugo mesto. Marsikatera analiza in komentar zadnje tekme ter celotnega prvenstva bo narejen še v naslednjih dneh, a vsekakor lahko že v naprej v naslednji sezoni pričakujemo nove testne dvoboje med tema dvema tekmecema in prav je tako.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje in rezultate končnice lahko spremljate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top