skip to Main Content
Jože Kovač novi direktor HK SŽ Olimpija

Upravni odbor HK SŽ Olimpija je na današnji seji, ki je v duhu ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa potekala s pomočjo sodobnih komunikacijskih orodij, za direktorja HK SŽ Olimpija imenoval Jožeta Kovača.

Jože Kovač je v svoji dolgoletni hokejski klubski karieri (420 tekem) večino časa igral za ljubljansko Olimpijo. Odigral je 133 reprezentančnih tekem, bil udeleženec osmih svetovnih prvenstev in član olimpijske reprezentance. Tudi kasneje je Jože Kovač, poleg udejstvovanja v poslovnem svetu, ostal tesno povezan s hokejem v Sloveniji. Kot vodja ekipe je vodil slovensko reprezentanco na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih med leti 2012 in 2016. Bil je tudi vodja ekipe je v ljubljanski Olimpiji, kjer se je iz načelnih razlogov kasneje umaknil.

Na mestu direktorja kluba bo nasledil Tomaža Vnuka, ki se po osmih letih uspešnega razvoja hokejske zgodbe v Ljubljani poslavlja iz operativnih funkcij.  Tomaž Vnuk ostaja v HK SŽ Olimpija kot član Upravnega odbora, kjer bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagal klubu in predsedniku pri doseganju zastavljenih ciljev.

»Tomažu se iskreno zahvaljujem za dobro vodenje kluba in izpolnitev vseh zastavljenih ciljev v času mojega predsedovanja. Vesel sem, da ostaja del HK SŽ Olimpija. Novi direktor klub prevzema v dobri kondiciji in prepričan sem, da bo s svojim hokejskim in poslovnim znanjem pomagal izpolniti vse zastavljene cilje ter klub vzdigniti na še višji nivo, « je povedal Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija.

Tomaž Vnuk: »V osmih letih mojega dnevno operativnega delovanja smo klub pripeljali na – za slovenske razmere – visok nivo. Vzpostavili smo dober center razvoja hokeja in pri tem osvojili veliko lovorik. Vesel sem, da sva s predsednikom našla mojega naslednika, za katerega verjamem, da bo pri svojem delu uspešen. Še naprej bom v okviru Upravnega odbora deloval v dobro našega kluba in mu pomagal na poti do želenih ciljev.«

Jože Kovač, novi direktor Olimpije: »V veliko čast mi je prevzeti direktorsko mesto HK SŽ Olimpije. Vodenje takšnega kluba je velika odgovornost in verjamem, da bom s svojimi izkušnjami pomagal klub in njegov dejavnosti vzdigniti na višji nivo. Klub prevzemam v dobri kondiciji in se zahvaljujem g. Tomažu Vnuku, g. Mihi Butari ter celotnem upravnem odboru za izkazano zaupanje.«

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top