skip to Main Content
HKSŽ Olimpija je zmagovalec Pokala Slovenije 2018

Našim fantom je uspelo: postali so pokalni prvaki 2018. V finalu so zmaji premagali železarje in pripeljali v Tivoli svojo prvo lovoriko in s tem izpolnili prvega izmed svojih športnih ciljev.

V soboto, 8. septembra, je potekalo finale Pokala Slovenije, v katerem sta se pričakovano pomerila večna hokejska tekmeca HKSŽ Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice. Zmaji so v letošnjo sezono stopili optimistično, s prenovljeno ekipo, predvsem pa bogatejši za izkušnje lanske sezone. Trener Jure Vnuk je ekipo dobro pripravil med poletnimi pripravami.

Tekma je bila napeta, z veliko dobrega hokeja, a tudi nekaj nervoze, kar je pri derbijih običajno. V prvi tretjini so zmaji povedli z golom Davida Planka. Po izključitvi kapetana Aleša Mušiča so Jeseničani izenačili. V drugi tretjini so imeli zmaji nekaj lepih priložnosti, a jih niso izkoristili. Za ponovno vodstvo Olimpije je Saundersa premagal Sašo Rajsar. Do konca tekme je ostal rezultat nespremenjen in zmaji so zasluženo odnesli pokal v Tivoli.

Seveda sem zelo vesel, da smo osvojili našo prvo lovoriko. To je tudi velika spodbuda za naprej. En cilj smo osvojili, a rad bi, da bi igrali dober hokej in to celo sezono. Kaj bo to prineslo v prihodnje, bomo pa videli,” je po tekmi povedal trener Jure Vnuk. “Če bomo ostali zdravi, bomo lahko dvignili nivo še za kakšno stopničko. Stavimo tudi na mlade, moramo jim dati priložnost. Zelo sem ponosen na vse naše fante, za kar so pokazali na ledu.

Žan Us, ki je branil celo tekmo, je povedal: “Smo na pravi poti, dobro smo trenirali in se že veselimo začetka lige AHL. Derbiji so vedno zanimivi, a moramo biti vedno pazljivi. Tekma je bila težka, a smo jo odlično izpeljali. Fantje smo odlična ekipa in dobra klapa, zelo dobro smo se ujeli.

Zelo zadovoljen s prvim osvojenim rezultatom je bil tudi kapetan Aleš Mušič. ” Vsaka tekma z Jesenicami je težka, danes nič drugačna kot prejšne. Mislim pa, da smo danes dobro narekovali ritem in imeli tekmo pod kontrolo. Smo ekipa z dobrimi gralci, mladi so zelo perspektivni, pridobili pa si bodo še izkušnje.

Dali smo vse od sebe, da smo prišli do te zmage. Na tem moramo graditi naprej,” je zaključil Gal Koren.

Naše fante zdaj čaka malo zasluženega počitka, 15. septembra pa se začenja Alpska hokejska liga. V prvem krogu zmaji gostujejo pri Fassa Falcons.

Bravo ekipa!!!

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top