skip to Main Content
HK SŽ Olimpija nadaljuje zmagovalni niz

Ljubljana, 2. 10. 2017 – Po uvodnem mesecu tekmovanj v Alpski hokejski ligi ljubljanski hokejisti trenutno zasedajo drugo mesto, a s tekmo več kot nasprotniki. Ekipa, ki se je na prvem treningu zbrala pred dvema mesecema, na ledu igra novo ljubljansko hokejsko zgodbo.

Po dveh zaporednih porazih na uvodnih tekmah, so Zmaji zabeležili kar pet zaporednih zmag, zadnji dve pretekli konec tedna. Prvo v soboto, 30. septembra, na gostovanju pri S. G. Cortina Hafro, kjer so z odlično igro poskrbeli za prvi domači poraz italijanske ekipe. Z dvema goloma Maksa Selana in enim Andreja Hebarja je bil končni rezultat 3:0 v korist zeleno-belih.

Ljubljančani so pokazali organizirano igro in večino tekme nadzorovali potek na ledeni ploskvi. »V Cortini smo odigrali vrhunsko tekmo, odgovorno in taktično dovršeno«, je zmago nad italijanskim tekmecem strnil trener Andrej Brodnik.

Malce drugače je bilo dan kasneje na domačem ledu. Hokejisti Olimpije so v nedeljo, 1. oktobra, prekrižali palice z avstrijskim EHC Alge Elastic Lustenau. Začetek ljubljanske igre ni bil idealen in prva tretjina se je končala brez zadetkov. Drugače je bilo v nadaljevanju, v drugi tretjini, ko so za HK SŽ Olimpija zadeli Maks Selan, dvakrat Andrej Hebar in Črt Snoj za Ljubljančane, za goste pa Jürgen Tschernutter. V zadnji tretjini je še enkrat zadel Maks Selan, tokrat v prazen gol in postavil končni rezultat 5:1.

Čeprav rezultati na uvodnih dveh tekmah niso bili spodbudni, so v ekipi razmišljali pozitivno in ohranili vizijo zastavljenih ciljev, je povedal trener Andrej Brodnik. »Šport je pač sestavljen iz zmag in porazov. Trenutno smo v dobri seriji, ampak ostati moramo skromni. Zagotovo pa drži, da pet zmag ne more biti zgolj naključje. To pomeni, da bomo zbudili več zanimanja pri nasprotnikih, mi pa bomo morali zato vsakič znova pokazati zrelo igro. Še vedno smo v fazi učenja in iskanja optimalne igre in naših maksimalnih zmožnosti. Zavedati se moramo, da so vsi tekmeci premagljivi in vsi smo premagljivi, saj je liga zelo izenačena.«

Eden izmed junakov igre Ljubljančanov in med najbolj zvenečimi imeni v novi ekipi HK SŽ Olimpija je vratar Robert Kristan. Po letu premora, ki si ga je vzel zase, se je spočil, si zastavil nove cilje, se je vrnil na led poln energije. S svojimi izkušnjami in znanjem zagotovo pomaga mlajšim igralcem. Prisega na disciplino in spoštovanje, tudi v garderobi. Zna usmerjati ekipo na ledu, pa četudi kdaj povzdigne glas. Kot pravi, je sam sebe v predstavah presenetil. To je dokaz, da se trdo delo in trening obrestujeta. »Počutim se vrhunsko«, je povedal po tekmi z EHC Lstenau.

In kako ocenjuje prvi mesec nove hokejske zgodbe v Ljubljani? »Zagotovo pet zaporednih ni zmag ni kar tako, vloženega je bilo veliko truda. Kot vedno ponavljam, tudi v garderobi, moramo ostati na realnih tleh in skromni. Kar se tiče naše igre, menim, da imamo še nekaj rezerve. Na uvodnih tekmah se je poznalo, da nam je primanjkovalo prijateljskih tekem. A na fante sem zelo ponosen. Prišli s(m)o v tekmovalni ritem. V ekipi se vidi disciplina, borba, želja po zmagi. Na tem moramo graditi.«

Kot opaža, se je v ekipi pokazala prava želja po uspehu. »Zavedati se moramo, da je tu nova zgodba, da moramo vsi nositi svoj del odgovornosti in slediti zastavljenim ciljem. Začetek sezone je bil težak, a iz dneva v dan nam gre kot ekipi bolje. Vsi se učimo, gradimo zgodbo in gremo naprej.«

 

Statistiko s sobotne tekme proti S.G. Cortina si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z nedeljske tekme proti EHC Lustenau si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo z nedeljske tekme proti EHC Lustenau si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top