skip to Main Content
Finale državnega prvenstva bo večni derbi

Po odličnih predstavah v Alpski hokejski ligi smo pretekli teden spremljali še polfinalne obračune v državnem prvenstvu. Zmaji so prekrižali palice z orli iz Kranja in se z dvema zmagama gladko uvrstili v finale. Tam bodo njihov tekmec hokejisti Jesenic.

Foto: Eva Brili Grebenar

V četrtek, 23. januarja, so najprej v Ljubljani gostovali kranjski hokejisti, rezultat je bil 3:1 v korist Ljubljančanov. Povratna tekma je bila v soboto, 25. januarja, so na povratni tekmi v Kranju prav tako slavili zmaji s 7:2. Čeprav so povedli domači, nadaljevanje ni šlo po njihovih željah. Zmaji so izenačili, povedli in držali vodstvo do konca, kar štiri gole je prispeval Žan Jezovšek.

Zmaji v državnem prvenstvu v tej sezoni še ne poznajo poraza. V Alpski hokejski ligi pa so neporaženi od 30. novembra, ko so izgubili na gostovanju v Salzburgu. Zatem so nanizali izjemno serijo 12 zaporednih zmag, se gladko uvrstili v končnico in tri kroge do konca rednega dela potrdili prvo mesto na lestvici.

Fantje si zaslužijo maksimalno pohvalo in poklon za izjemno serijo. Pretekli teden smo v treh dneh opravili kar osem enot treningov, zato smo prvo polfinalno tekmo igrali z nekoliko težkimi nogami. Na drugi tekmi v soboto je bilo že bolje. Cela ekipa se veseli nadaljevanja alpske lige. Med reprezentančnim premorom nas čakajo še bazične priprave, ki zagotovo ne bodo lahko, a delamo na tem, da bomo v končnici še boljši,” pravi trener zmajev Gregor Polončič.

Ekipo v rednem delu tekmovanja čakata še domača tekma v sredo, 29. januarja, z moštvom Lustenau, v soboto pa še gostovanje v Zell am See.

Veseli me, da smo se uvrstili v finale in si zagotovili prvo mesto, kar nam daje prednost domačega terena. To pomeni, da bomo finale igrali v prenovljenem Tivoliju, česar se vsi veselimo,” pravi športni direktor Tomaž Vnuk.

Finale državnega prvenstva je Hokejska zveza Slovenije prilagodila urniku Alpske hokejske lige. Če se noben od slovenskih klubov ne uvrsti v finale alpske lige, bosta večna tekmeca finalne tekme igrala na štiri zmage, in sicer 5., 7., 9., 11. aprila, morebitni dodatni termini so še 13., 15. in 17. aprila. Če se vsaj en slovenski klub uvrsti v finale AHL, bo finale državnega prvenstva le na dve zmagi, in sicer 18., 20. in 22. aprila.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top