skip to Main Content
Fehervar odnesel zmago

V Hali Tivoli so danes gostovali hokejisti madžarskega Fehervarja, ki so se ponovno izkazali za neugodnega nasprotnika in že tretjič v sezoni premagali zmaje. Naslednji obračun bo že v petek na Madžarskem.

V vratih zmajev je debitiral Luka Kolin, ki je dobil prvo priložnost na ICEHL tekmi. Zmaji so prvo tetjino igrali odlično, bili nevarnejši nasprotnik, a kljub temu da so povedli gostje. Za izenačenje je poskrbel kapetan Žiga Pance po podaji Nika Simšiča. Druga tretjina se je začela s hitrim zadetkom gostov, domači pa so lovili zaostanek. V zadnji tretjini, ko  so Madžari zadeli še tretjič, je trener Šivic tvegal z igro brez vratarja. Gostje so to izkoristili in minuto pred koncem tekme zadeli še prazni gol.

»Verjeti moramo, da lahko v petek na Madžarskem vzamemo tri točke. Prepričan sem, da jih lahko. Na žalost z enim golom težko zmagaš. Imeli smo priložnosti za več zadetkov, Fehervar pa je na drugi strani zadeval iz polpriložnosti. Če bomo začeli tako, kot smo začeli današnjo tekmo, gremo tja po zmago. Odločili smo se, da bo doma branil Kolin, v petek pa Hölsä. Žan Us je začel trenirati na ledu, a potrebuje še vsaj 10 dni, da se bo lahko vrnil,” je po tekmi povedal trener Mitja Šivic.

Zmaji na Madžarskem gostujejo že v petek, 4. februarja. V nedeljo pa jih čaka gostovanje še pri eni ekipi z vrha lestvi, pri Bolzanu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top