skip to Main Content
Epidemija covid-19 preprečila HK SŽ Olimpiji pridružitev ICE HL že v sezoni 2020/21

HK SŽ Olimpija, aktualni prvak Alpske hokejske lige, aktualni državni in pokalni prvak, bo zaradi trenutnih razmer povezanih s Covid-19 še eno sezono igrala v Alpski hokejski ligi.

Vodstvo lige Bet-at-Home (ICE HL) je naš klub obvestilo, da se v sezoni 2020/21 še ne pridruži ligi. Odločitvi je botrovala trenutna situacija povezana z epidemijo Covid-19 in različnimi ukrepi v državah, iz katerih klubi tekmujejo v ligi. Dodaten razlog je tudi negotovost, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih mesecih.

ICE HL nas je še obvestila, da postopki vključevanja našega kluba v ligo potekajo naprej. Skupni cilj tako ICE HL kot HK SŽ Olimpija je, da končno odločitev dosežemo že do konca 2020.

Med vodstvom ICE HL in HK SŽ Olimpija so v zadnjih mesecih potekali sestanki, na katerih smo se dogovorili o finančnem okviru, ki ga mora klub izpolniti, da se pridruži ICE HL. Na podlagi teh dogovorov je predsedstvo ICE HL vključitvi HK SŽ Olimpija v ligo naklonjeno.

Cilj ICE HL je združiti klube iz prestolnic srednjeevropskih držav in med njimi je tudi Ljubljana. Liga je prav tako zadovoljna z razvojem hokeja v Ljubljani, ki ima kot tradicionalno hokejsko mesto resen klub, katerega pozitivni športni in poslovni rezultati so bili vidni v preteklih sezonah. Pohvalili so tudi trdne finančne temelje kluba.

Christian Feichtinger, generalni direktor ICE HL: »Žal zaradi trenutne situacije s Covid-19 nismo mogli končati postopka prijave HK SŽ Olimpija. Bet-at-home liga je mednarodna liga in naš cilj je vključiti čim več prestolnic srednjeevropskih držav. Spremljali smo rast HK SŽ Olimpija od njenega začetka v Alpski hokejski ligi. Njihovi športni uspehi in finančna disciplina so bili med boljšimi v ligi. Pogovori, ki smo jih imeli z vodstvom HK SŽ Olimpija, in okviri našega sodelovanja so bili med klubi pozitivno sprejeti. Prepričan sem, da bodo naši lastniki dokončno odločitev sprejeli do konca letošnjega leta.«

Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija: »Že večkrat smo poudarili, da so naši cilji dolgoročni in trdni. Eden od ciljev je tudi priključitev ugledni ICE HL, ki je najmočnejše hokejsko tekmovanje v Srednji Evropi. Trenutna Covid-19 kriza je nekoliko zaustavila naše cilje, vendar nas ne bo ustavila. Prepričan sem, da bosta Ljubljana in HK SŽ Olimpija v sezoni 2021/22 del ICE HL. Zadnja leta smo dosegli naše zastavljene cilje, tako na športnem kot poslovnem področju. Zato ne glede na trenutno situacijo naši cilji ostajajo visoki. Želimo si osvojiti naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in Alpsko hokejsko ligo. Pri tem želimo ostati zvesti naši zavezi, da moštvo sestavljajo pretežno slovenski igralci. Rad bi se zahvalil vodstvu ICE HL za podporo, zaupanje in pozitiven odnos do našega kluba.«

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top