skip to Main Content
Ekipa Zelenih U-12 strla odpor gostov v drugi polovici tekme

Sobota 30.9 je prinesla 4.krog državnega prvenstva selekcij U-12.

Ekipa Beli bi morala ta vikend odpotovati v Beograd, a je tekma prestavljena (predvidoma na november). Ekipa Zeleni pa je doma gostila igralce Maribora.

Pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka so domači odločno krenili v tekmo. Zmaji so hitro prevzeli pobudo, več ali manj napadali, a gostje so se učinkovito branili. Tudi po prvi izključitvi na strani gostov v 8.minuti se mreže niso zatresle. V 11.minuti pa so domači končno unovčili terensko prednost in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom Zelenih z 1:0.

 

Vendar gostje se niso predali in takoj na začetku drugega dela so izkoristili svojo priložnost ter rezultat izenačili na 1:1. Ta zadetek pa je domače igralce kar malce razjezil in končno se je odprlo tudi domačim strelcem. Še v isti minuti so ponovno prevzeli vodstvo, nato pa so do 20,minute vodstvo povišali že na 4:1. Ko je že izgledalo, da bo tekma odločena, pa so se v igro ponovno vrnili gostje. V naslednjih minutah so uprizorili dva hitra protinapada in rezultat je bil zopet tesen 4:3. V tem trenutku je domač trener Igor Beribak zamenjal svojega vratarja. Menjava ni bila posledica slabših obramb, ampak bolj poizkus “prebujenja” ekipe. Po menjavi vratarjev so domači nalet gostov res da zaustavili, a pobude v igri niso uspeli prevzeti. Temu so botrovale tudi izključitve, ki so se na strani domačih do konca tretjine sledile. So pa spretni Ljubljanski napadalci na koncu tretjine izkoristili priložnost v igri z igralcem manj in povišali vodstvo na 5:3.

 

Če sta se prvi dve tretjini končali dokaj izenačeno, pa so domači v zadnji tretjini dokončno unovčili svoje prednosti. Za mirno nadaljevanje so najprej v 32.minuti povišali vodstvo na 6:3. Nato je sledilo obdobje bolj mirne igre, v zadnjih minutah pa so gostom dokončno pošle moči in domači napadalci so lahko prišli na svoj račun. V zadnjih 5 minutah so kar 5 krat zatresli mrežo gostov in tekma se je končala z zanesljivo zmago 11:3.

S to zmago so Zmaji ostali na vrhu prvenstvene lestvice, kjer jim družbo dela še druga neporažena ekipa, ekipa Slavije. Igralci Slavije so v tem krogu s 5:3 doma premagali ekipo KHL Medveščak. V preostalih tekmah so Celjani doma po izvajanju kazenskih strelov s 6:5 premagali ekipo HK MK Bled B, ekipa HK MK Bled A je s 6:3 slavila v Kranju. Za tekmo HDD Bled in KHL Zagreb v času pisanja tega prispevka podatkov še ni bilo na voljo. Tekma Jesenic in KHL Mladosti bo odigrana jutri v nedeljo 1.10 v Zagrebu, kot že rečeno pa je tekma med HK Olimpija Beli in Crveno zvezdo v Beogradu prestavljena.

Prvenstvo se nadaljuje naslednjo soboto. Ekipa Zeleni odpotuje na Jesenice, ekipa Beli pa doma gosti ekipo KHL Zagreb.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top