skip to Main Content
Ekipa U-12 Zeleni zapušča Bled s polnim izkupičkom

Torek 24.10 je prinesel nov krog tekmovanj v Državnem prvenstvu selekcij U-12.

Krog je bil sicer nepopoln, saj so bile zaradi zasedenosti ledu prestavljene kar 3 tekme, ki bi se morale odigrati v Zagrebu. Med drugim je tako s prestavljeno tekmo počivala tudi ekipa U-12 Beli. Ekipa U-12 Zeleni pa se je odpravila na Bled k ekipi HK MK Bled A.

Avtor: Žiga Lesar

Blejčani so vedno veljali za močne nasprotnike in na težko igre so se igralci Olimpije pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka uspešno pripravili tudi tokrat.

Zmaji so tekmo začeli dobro. Že v 5.minuti so povedli z 1:0. Sledili sta dve izključitvi. Najprej so imeli igralca več na ledu gostje (zaradi napačne menjave domačih igralcev), nato pa še domači (zaradi nepravilnega oviranja). Nobena ekipa svojih priložnosti ni izkoristila. So pa Ljubljančani svojo priložnost nato izkoristili v 13.minuti, ko so povedli z 2:0. Tretjina je bila po strelih na gol sicer dokaj izenačena (9:8 za Zmaje), vendar so jo Ljubljančani rezultatsko obrnili v svoj prid. 2:0 je bil tudi končen rezultat prve tretjine.

Če so bili Zmaji boljši nasprotnik v prvi tretjini, pa to ne velja za drugo tretjino. Domači so se pobrali in na ledu prevzeli pobudo. Najprej so v 20.minuti izid znižali na 2:1, nato pa v 26.minuti izid izenačili.

Kot smo že navajeni, pa je zadnja tretjina nato ponovno pripadla Zmajem. Kar nekaj časa novih zadetkov ni bilo, nato pa se je tekma prelomila v 39.minuti. Najprej so v začetku te minute gostje povedli s 3:2. To je prineslo nekaj nervoze na igrišče, zaradi česar so še v isti minuti na klop za kaznovane odšli nekateri igralci. Tekma se je nadaljevala s številčno prednostjo ekipe Zelenih na ledu, kar so s pridom izkoristili in še v isti minuti zadeli za vodstvo 4:2. Do konca tekme je sicer ostalo še več kot 5 minut, a časa in možnosti za preobrat ni bilo več. Dokončno so zmago na Bledu Zmaji potrdili v 43.minuti, ko sta ponovno v isti minuti sledila dva hitra zaporedna zadetka. 6:2 je bil torej končni izid srečanja.

Na preostalih tekmah je Slavija premagala Celje z 12:6, HDD Bled je doma tesno premagal Maribor s 4:3, tri načrtovane tekme v Zagrebu pa, kot rečeno, niso bile odigrane.

Avtor: Lidija Bole

Na prvenstveni lestvici tako še vedno vodi Olimpija, kot edina neporažena ekipa. Sledita ekipi Slavije in KHL Mladosti z enim porazom.

Prvenstvo v soboto 28.10 nadaljuje ekipa Belih, ki doma gosti ekipo Maribor, ekipa Zelenih, pa prvenstvo nadaljuje šele naslednjo soboto 4.11, ko se še enkrat odpravi na Bled, tokrat k ekipi HK MK Bled B.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top