skip to Main Content
Druge tekme četrtfinala državnega prvenstva U-16 končane, a nasprotnik Olimpije v polfinalu še ni znan

Sobota 4.3 je prinesla druge tekme četrtfinalnih bojev končnice državnega prvenstva U-16.

Spomnimo, da so naši Kadeti v rednem delu zasluženo zasedli prvo mesto, tako da so že uvrščeni neposredno v polfinale.

V prvem paru, je ekipa HD Mladi Jesenice zanesljivo premagala ekipo HDK Maribor z rezultatom 7:1. Že na prvi tekmi so slavili Jeseničani (7:3), tako da so se igralci v rdečih dresih, ki so se po rednem delu uvrstili na drugo mesto prvenstvene lestvice, že uvrstili v polfinale.

V drugem paru sta se pomerili ekipi HK Slavija Junior in HK Triglav. Ekipa HK Slavije Junior je v četrtfinale vstopila kot tretje uvrščena ekipa rednega dela, a so Kranjčani na prvi tekmi v Zalogu zmagali z rezultatom 3:1. Danes pa je bilo v Kranju popolnoma drugače in slavili so igralci iz Zaloga z rezultatom 5:0, tako da je serija izenačena na 1:1. Zmagovalca tega para bo odločila tekma v Zalogu v torek 7.3.

V tretjem paru, ki določa tudi nasprotnika ekipi Olimpije v polfinalu, pa sta se pomerili ekipi HKMK Bled in SKHL Crvena Zvezda. Na prvi tekmi so dokaj zanesljivo slavili Beograjčani (z rezultatom 7:4). A igralci z Bleda so drugo tekmo odigrali bistveno bolje. Tekma je bila zelo izenačena. Proti koncu tekme so Blejčani povedli s 3:2 in že je kazalo, da bo tekma v njihovo korist odločena že v rednem delu, a so Beograjčani v 59.minuti dosegli izenačujoč zadetek. Tekma se je prevesila v podaljšek, kjer pa so po približno 5 minutah tekme z zlatim golom slavili domačini. Tako, da bo zmagovalca tega para prav tako odločila tretja tekma na Bledu v torek 7.3 (uradno so domačini sicer Beograjčani, a bo tekma vseeno odigrana na Bledu, ker ekipa Crvene zvezde vse “domače” tekme v končnici namreč igra v Sloveniji).

Četrtfinalni boji so tako pokazali, da je prvenstvo zelo izenačeno in da bodo boji v polfinalu še kako zanimivi. Prvi polfinalni dvoboji (tudi v Tivoliju) bodo na sporedu v soboto 11.3.

Podroben pregled stanja v končnici si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top