skip to Main Content
Dečki z novo zmago počasi zaključujejo redni del državnega prvenstva

Sreda 18.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva selekcij U-14. V Ljubljano so tokrat pripotovali Mariborčani.

Ljubljančani se z Bledom in Jeseničani borijo za vrh prvenstvene lestvice, Mariborčani pa se držijo bolj sredine lestvice, tako da je to bila tekma, ki jo je četa Igorja Beribaka morala in želela dobiti.

Uvodni del tekme je sicer minil v rahli premoči Ljubljančanov, a zadetkov kar ni bilo. Šele v 11.minuti so Zeleni v samostojnem prodoru načeli mrežo gostov. Sledilo je vodstvo 2:0, ki pa so ga borbeni gostje hitro zmanjšali na 2:1. Igralci Olimpije so se po zadetku trudili še naprej in do konca tretjine vseeno uspeli načeli samozavest gostov in z rezultatom 3:1 nakazali, da bo zmaga ostala doma, tako kot smo vsi tudi pričakovali.

Tudi v drugi tretjini premoč Olimpije ni bila hitro kronana z novimi zadetki. Ponovno je steklo šele po polovici tretjine, kot so Ljubljančani prišli v vodstvo s 4:1. Tokratni gol pa je goste do konca zlomil in dvoma o zmagovalcu ni bilo več. Gostje so sicer občasno še napadali, o zanesljivi Ljubljanski vratar je vse strele obranil. Na drugi strani so Zeleni učinkovito napadali in tretjina se je končala z rezultatom 7:1.

V zadnji tretjini je zbranost domačih malce padla. Še vedno so bili v premoči, a rezultat zadnje tretjine je bil 1:1, čemur je botrovala tudi malce preveč ostra igra gostov v zadnjem delu srečanja, kar seveda nikakor ne sodi na tekme selekcij U-14. Sodniki so morali kar nekajkrat posredovati, da iskra ni preveč preskočila. S kakšno predčasno izključitvijo bi morebiti posamezne iskre zatrli v kali že prej, tako pa so morali vse do konca tekme budno paziti, da si občasno posamezni igralci niso skočili v lase..Vseeno se je tekma končala brez incidentov in skupni rezultat 8:2 je bil popolnoma zaslužen.

Sicer si lahko nekaj utrinkov s tekme ter tri zadetke Ljubljančanov ogledate na spodnjih posnetkih.

Na sami lestvici bistvenih sprememb po tem krogu ni. Tudi tekmeci Ljubljančanov za najvišja mesta so zmagali.

Bled je pričakovano premagal Celje z 9:1, Jesenice pa so v derbiju kroga doma premagale ekipo iz Zagreba 3:1.

Tako se vse bolj kristalizirajo končna mesta po rednem delu. Vedno bolj kaže, da bodo prvo mesto zasedli Jeseničani, Bled bo drugi, Olimpiji pa bo pripadlo 3.mesto. Če bo temu res tako, potem Olimpijo v končnici najprej čaka dvoboj s 6.uvrščeno slovensko ekipo (zaenkrat je to še vedno Slavija), nato pa je v polfinalu pričakovati obračun z Blejčani, kjer bodo Blejčani imeli prednost domačega igrišča v morebitni 3.tekmi. (izločilni boji v končnici se igrajo na 2 zmagi). Naj spomnimo, da je Bled v obeh letošnjih tekmah premagal Olimpijo. Na Bledu je bil rezultat, po dobri igri Ljubljančanov z nekaj minutnim “mrkom”, 9:8, v Ljubljani pa so bili Blejčani boljši s 4:1.

Vsekakor bodo dvoboji v končnici (posebej v polfinalu ter v morebitnem finalu) še zelo zanimivi.

Do konca rednega dela prvenstva sta za Olimpijo še dve tekmi. Prva sledi v nedeljo, ko se Ljubljančani odpravljajo na gostovanje k moštvu, ki trenutno na lestvici zaseda zadnje mesto – Celje. Pričakujemo in verjamemo v novo zmago, hkrati pa bomo budno spremljali izide Olimpijinih konkurentov od katerih je odvisno, če se morebiti Olimpija v rednem delu lahko vseeno povzpne višje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top