skip to Main Content
Dečki tudi po tekmi na Jesenicah ostajajo neporaženi.

Nedelja 1.10 je prinesla 4.krog tekmovanja v Državnem prvenstvu Dečkov (U-14).

Avtor: Amir Hatič

Trenutno še neporažena ekipa trenerja Igorja Beribaka se je odpravila na Jesenice. Jeseničani sicer v letošnji sezoni zaenkrat še niso tako uspešni kot igralci v zelenih dresih, saj so na treh dosedanjih tekmah zbrali le eno zmago, a derbi je derbi in tega so se zavedali tudi igralci Olimpije.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so povedli že v 4.minuti. A Zmajev to ni zmedlo in v 9.minuti je bil rezultat že poravnan. Vroče je bilo nato zopet v 17.minuti. Najprej je na klop za kaznovane odšel prvi Ljubljanski igralec, minuto kasneje pa še drug. Domači so tako imel v igri dva igralca več. A Zmaji niso dopustili, da bi domači igralci pritisnili na njihova vrata. Še več, zgolj 10 sekund po drugi izključitvi so izkoristili svojo priložnost in v igri z dvema igralcema manj zadeli za prvo vodstvo 2:1. Zmaji so nato zdržali preostali čas in pritisk v igri z dvema igralcema manj. Ko pa se je prvi igralec vrnil na led, so domači igralci naredili napako pri menjavi in si prislužili kazen klopi. Tretjina se je tako končala z vodstvom Ljubljančanov z 2:1 ter s prednostjo igralca več na igrišču.

Druga tretjina se je nadaljevala z igro igralca več na strani gostov. Zmaji prednosti sicer niso izkoristili, so pa zadeli za 3:1 tik zatem, ko se je izključen igralec domačih vrnil na led. S tem so Zmaji dokončno prevzeli pobudo na igrišču. V 26.minuti so vodstvo povišali že na 4:1. Sledilo je nekaj izključitev na obeh straneh, a brez novih zadetkov. Čisto v zadnjih sekundah tretjine, pa so Zmaji ponovno zadeli in postavili končni rezultat druge tretjine 5:1.

Domači napadalci so vodstvo gostov znižali na 5:2 takoj v začetku nadaljevanja. A to ni bil začetek preobrata. Zmaji so v 43.minuti ponovno vodili s 4 zadetki prednosti. Tekma je bila odločena, a to ni pomenilo, da se domači igralci niso borili naprej. Nagrada je prišla v 56.minuti, ko je bil postavljen končni izid 6:3.

Avtor: Amir Hatič

Na preostalih tekmah je v drugem derbiju Maribor doma po napeti igri premagal, do sedaj nepremagano, ekipo Team Zagreb s 3:2. Triglav je doma s 4:3 premagal Celjane, po tem ko so vodili že s 4:0 in so jih Celjani na koncu tekme skorajda ujeli (kot zanimivost povejmo, da so igralci Celja v dosedanjih 4 tekma res izgubili vseh 4 tekem, ampak s skupno gol razliko zgolj -6). S tem smo pod vrhu dobili tri zasledovalne ekipe, ki z 9 točkami sledijo Zmajem na vrhu. To so ekipe HK Triglav, Team Zagreb ter HDK Maribor. Letošnje državno prvenstvo bo torej še kako zanimivo.

Podatka o tekmi Slavije in Crvene zvezde v času pisanja tega prispevka še ni bilo, tekma med ekipo KAC in Bledom pa je prestavljena na 6.10.

Tekmovanje se nadaljuje naslednjo nedeljo 8.10, ko v Tivoli prihaja ekipa Triglava.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top