skip to Main Content
Dečki so z zanesljivo zmago odprli tekmovanje v končnici

V nedeljo 26. februarja, je bil na sporedu prvi dvoboj v četrtfinalnih parih letošnje končnice za naše dečke. V Tivoli je prispela ekipa iz Celja. Naši so bili v tekmi v vlogi favorizirane ekipe. Kot druga uvrščena ekipa rednega dela, jim je nasproti stala sedmo uvrščena ekipa iz Celja. Nikakor pa naši mladi zmaji niso smeli pozabiti na zadnje medsebojno srečanje v Celju. Takrat so bili domačini malce nepričakovano boljši kar s 6:1.

Na današnji tekmi se je rezultat ponovil, vendar pa je bila slika obrnjena od tiste tekme v Celju… V prvi tretjini sta se ekipi na začetku še malce “tipali”. Naši so sicer samozavestno napadali, hkrati pa so tudi gostje imeli svoje priložnosti. Tekma je bila kar izenačena. Kljub temu pa so naši preko Filipa Horvata Žagarja že v prvi tretjini povedli z 1:0.

Če je bila igra v prvi tretjini še dokaj izenačena, pa so naši v drugi tretjini bolj očitno prevzeli pobudo. Že v začetku tretjine je najprej Vid Vnuk v hitrem protinapadu povišal vodstvo na 2:0, nekaj minut pa je nov zadetek dosegel Filip Hrovat Žagar in naše vodstvo je znašalo že 3:0. Sicer po drugi tretjini načeloma tekma še nikoli ni odločena, a tokrat se je kmalu pokazalo, da moči in možnosti gostje za preobrat nimajo. Naši so s pobudo nadaljevali tudi v zadnji tretjini. Najprej je Mark Klešnik povišal na 4:0, nato pa je Fras Oskar z dvema zadetkoma proti koncu tekme postavil končni rezultat 6:1.

Zanesljivo so v prvi tekmi zmagali tudi Kranjčani in Jeseničani. Na dvoboju med HKMK Bledom in KACem pa smo v prvi tekmi videli zmago Celovčanov. Povratne tekme bodo na sporedu v sredo. Naši dečki tekmo igrajo v Celju.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top