skip to Main Content
Dečki so tudi uradno zaključili redni del prvenstva

V torek 28. januarja so naši dečki odigrali še zadnjo prvenstveno tekmo v rednem delu državnega prvenstva u-15. Seveda so prvo mesto osvojili že pred nekaj tedni, v zadnjih tekmah pa so vodilno mesto zgolj še potrdili. Tako je bilo tudi včeraj na Bledu.

Na Bled so se sicer zmaji odpravili z dokaj spremenjeno (pomlajeno) postavo. Hkrati je namreč potekala tekma selekcije U-17 in marsikateri igralci so manjkali. So pa zato dobili priložnost nekateri mlajši igralci od katerih so nekateri celo prvič nastopili za selekcijo u-15.

Naši igralci so pobudo prevzeli že takoj v prvi tretjini. Razmerje strelov v tem delu igre je bilo celo 20:3 v našo korist. Videli pa smo tudi dva zadetka (strelca sta bila Gaber Belec Poženel in Tai Kontrec). 2:0 je bil končni rezultat prve tretjine.

V nadaljevanju so se domači pritiska naših otresli in igra je bila bolj izenačena. Zmaga naših sicer ni bila nikoli ogrožena, so pa nekaj dobrih potez pokazali tudi domači igralci. Najprej je na 3:0 povišal Noah Vivoda. Domači so nato izid znižali celo na 3:2, a v nekaj minutah je vodstvo naših znašalo že 6:2 (zadela sta Bor Rakun in Enej Val Jenko, svoj premierni zadetek pa je na svoji premierni tekmi dosegel tudi Oskar Rogl). Druga tretjina se je končala z vodstvom naših s 6:3.

V zadnji tretjini smo videli še nekaj zadetkov. Oba zadetka za zmaje je zadel Ian Petronijevič Lepša. Tekma se je končala z zmago naših zmajev 8:4.

Redni del je končan in na vrsti je končnica. V četrtfinalu se bodo naši zmaji pomerili z ekipo HK Triglav. Zaradi zasedenosti dvorane Tivoli pa tekma ne bo na sporedu v nedeljo, ampak v ponedeljek.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij z dogodka si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top