skip to Main Content
Dečki so se vrnili iz izgubljenega položaja in sezono pričeli z domačo zmago

V nedeljo 15. septembra so bile na sporedu prve tekme letošnjega državnega prvenstva za selekcije U-15. Naši zmaji so kot branilci naslove iz prejšnje sezone doma gostili ekipo Team Zagreb.

Zagrebčani v prejšnji sezoni niso sodelovali v prvenstvu, tako da smo jih po dolgem času zopet videli na ledu. V letošnji sezoni zagrebčani nastopajo z združeno ekipo Zagreb. Zaradi tega bodo še toliko bolj trd oreh za marsikoga. Prvi na vrsti, da ta oreh strejo so bili naši zmaji.

V začetku tekme so se naši igralci gostov, ki so bili na videz višji in močnejši od naših zmajev, kar malce ustrašili. Slab začetek so gostje izkoristili in s hitrimi zadetki je bil rezultat v 12. minuti že kar 3:0. Naši fantje so sicer nato nalete gostov uspeli ustaviti, a sledu o morebitnem preobratu tu še ni bilo.

Tudi v drugem delu igre se ni začelo tako kot smo si želeli. Gostje so ohranili nekaj naleta iz prvega dela in v 22. minuti je bil rezultat že 4:0. Tu pa se je tekma le pričela obračati na bolje. Najprej so naši igralci znižali rezultat v 26. minuti. Podala sta Ian Petronijevič Lepša ter Aljaž Zupančič, zadel pa je Tit Smolnikar. Napadalna igra naših se je nadaljevala. V 31. minuti je mrežo zatresel Jan Petelinkar. Tokrat sta podala Tit Smolnikar in Nik Sečen. Dokaj hitro znižanje visokega vodstva je goste malce vrglo iz tira in sledilo je nekaj izključitev. Naši igralci so se tako znašli v igri z dvema igralcema več na ledu. Pri tem so bili uspešni. Ponovno je zadel Jan Petelinkar (podajalec Tit Smolnikar). Po na videz že izgubljenem položaju za naše zmaje je bil rezultat v 34. minuti le še 4:3.

Tu so se naleti naših malce zaustavili, a le, da bi se v zadnji tretjini ponovno nadaljevali. V 45. minuti je sledil izenačujoč zadetek. Po podaji Jana Petelinkarja je zadel Nik Sečen. Gostje so še vedno v rokah držali vsaj točko, a naši zmaji so bili odločeni, da se tu ne zaustavijo. Vendar so se gostje dobro branili in dolgo časa ni bilo novega zadetka. Nato pa je v 57. minuti po podaji Jana Petelinkarja

 

zadel Bor Rakun in zmaji so prvič na tekmi prišli do vodstvo. In tega do konca tekme niso več izpustili iz rok. Gostje so seveda še napadali in v zadnji minuti so poizkusili tudi v igri brez vratarja. To pa so naši izkoristili in v zadnjih sekundah tekme ponovno zadeli. Tit Smolnikar je podal Janu Petelinkarju, ki je z zadetkom v prazno mrežo postavil končni rezultat 6:4.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Na začetku so se igralci kar malce ustrašili večjih nasprotnikov, nato pa so videli, da se z njimi vseeno da igrati in počasi smo prevzeli pobudo, ter zaključili tekmo tako kot je treba“.

Na preostalih tekmah so Jeseničani s 7:1 premagali KAC Slavija je visoko premagala Celje 16:4, Triglav je premagal HDD Bled z 12:2, Maribor pa je bil boljši od Bleda 6:2. Tekmovanje se nadaljuje naslednjo nedeljo, ko se naši zmaji odpravljajo na Jesenice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top