«

»

Dečki so se uvrstili v veliki finale

Nedelja 11.marca je prinesla povratne polfinalne tekme državnega prvenstva.

V Ljubljano so prispeli Blejčani. Na prvi tekmi pred tednom dni so bili na Bledu boljši Zmaji, ki so zmagali s 4:1. Za polfinale je bila to lepa prednost pred povratno tekmo, vendar vsekakor finalni nastop še ni bil zagotovljen.

Avtor: Amir Hatič

To so v uvodnih minutah srečanja nakazali tudi gostje, ki so v Ljubljano prišli po zmago. V 15.minuti igre so gostje že vodili z 2:0 in so že nevarno znižali prednost Ljubljančanov iz prve tekme. A, da so lahko Zmaji v nadaljevanju malce lažje zadihali, so igralci poskbeli še pred koncem prve tretjine, ko so izid znižali na 2:1.

Vendar se gostje niso dali in v 24.minuti so ponovno zadeli in povišali svojo prednost na 3:1. Nato pa so domači igralci vseeno zaigrali tako kot zmorejo. V 29.minuti so Zmaji izid znižali na 3:2, tik pred koncem tretjine pa je bil izid že izenačen.

Zmaji so napade nadaljevali tudi v zadnji tretjini in 44.minuti so domači hokejisti prvič na tekmi prišli v vodstvo. A gostje tudi tu še niso vrgli “puške v koruzo”. Najprej so v 49.minuti izid ponovno izenačili, v 55.minuti pa so gostje prešli v vodstvo s 5:4. Do morebitnih podaljškov sta jih ločila še dva zadetka. A teh ni bilo. Zmaji so se v zadnjih minutah dobro ubranili in z zadetkom v zadnji minuti izid izenačili ter tako postavili končni izid srečanja 5:5.

S tem so se Zmaji uvrstili v veliki finale. Finale bo prav tako odigran v dveh tekmah, kjer zmagovalca odloči boljši skupni seštevek (če bo ta enak, bodo na drugi tekmi sledili podaljški). Zmaji se bodo v finalu pomerili z Jeseničani. Ti so v polfinalu odpravili favorizirane (vsaj po rezultatih iz rednega dela) Zagrebčane. Jeseničani so si že na prvi tekmi priborili 6 zadetkov prednosti, v povratni tekmi na Zagrebu pa so ponovili odlično igro in zmagali s 5:3.

Ekipi Bleda in Zagreba se bosta pomerili v borbi za 3.mesto.

So pa bile vmes odigrane tudi tekme za preostala mesta. V dvobojih poražencev četrtfinala je Celje premagal Maribor (na prvi tekmi pred tednom dni s 5:3, na današnji povratni tekmi v Mariboru pa so prav tako zmagali Celjani s 4:3). V drugem paru je Slavija pred tednom dni sicer premagala KAC s 6:4, a so bili Celovčani danes na povratni tekmi boljši s kar z 11:4.

Avtor: Amir Hatič

18. in 25.marca bomo tako videli prve in povratne tekme v parih: (prva tekma se igra na igrišču prvo napisane ekipe)

FINALE: HD Hidria Jesenice – HK Olimpija

ZA 3.MESTO: HK MK Bled – Team Zagreb

ZA 5.MESTO: HK ECE Celje – KAC

ZA 7.MESTO:  HK Slavija Junior – HDK Maribor

 

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

 

 

Translate »