skip to Main Content
Dečki so se uvrstili v veliki finale

Nedelja 11.marca je prinesla povratne polfinalne tekme državnega prvenstva.

V Ljubljano so prispeli Blejčani. Na prvi tekmi pred tednom dni so bili na Bledu boljši Zmaji, ki so zmagali s 4:1. Za polfinale je bila to lepa prednost pred povratno tekmo, vendar vsekakor finalni nastop še ni bil zagotovljen.

Avtor: Amir Hatič

To so v uvodnih minutah srečanja nakazali tudi gostje, ki so v Ljubljano prišli po zmago. V 15.minuti igre so gostje že vodili z 2:0 in so že nevarno znižali prednost Ljubljančanov iz prve tekme. A, da so lahko Zmaji v nadaljevanju malce lažje zadihali, so igralci poskbeli še pred koncem prve tretjine, ko so izid znižali na 2:1.

Vendar se gostje niso dali in v 24.minuti so ponovno zadeli in povišali svojo prednost na 3:1. Nato pa so domači igralci vseeno zaigrali tako kot zmorejo. V 29.minuti so Zmaji izid znižali na 3:2, tik pred koncem tretjine pa je bil izid že izenačen.

Zmaji so napade nadaljevali tudi v zadnji tretjini in 44.minuti so domači hokejisti prvič na tekmi prišli v vodstvo. A gostje tudi tu še niso vrgli “puške v koruzo”. Najprej so v 49.minuti izid ponovno izenačili, v 55.minuti pa so gostje prešli v vodstvo s 5:4. Do morebitnih podaljškov sta jih ločila še dva zadetka. A teh ni bilo. Zmaji so se v zadnjih minutah dobro ubranili in z zadetkom v zadnji minuti izid izenačili ter tako postavili končni izid srečanja 5:5.

S tem so se Zmaji uvrstili v veliki finale. Finale bo prav tako odigran v dveh tekmah, kjer zmagovalca odloči boljši skupni seštevek (če bo ta enak, bodo na drugi tekmi sledili podaljški). Zmaji se bodo v finalu pomerili z Jeseničani. Ti so v polfinalu odpravili favorizirane (vsaj po rezultatih iz rednega dela) Zagrebčane. Jeseničani so si že na prvi tekmi priborili 6 zadetkov prednosti, v povratni tekmi na Zagrebu pa so ponovili odlično igro in zmagali s 5:3.

Ekipi Bleda in Zagreba se bosta pomerili v borbi za 3.mesto.

So pa bile vmes odigrane tudi tekme za preostala mesta. V dvobojih poražencev četrtfinala je Celje premagal Maribor (na prvi tekmi pred tednom dni s 5:3, na današnji povratni tekmi v Mariboru pa so prav tako zmagali Celjani s 4:3). V drugem paru je Slavija pred tednom dni sicer premagala KAC s 6:4, a so bili Celovčani danes na povratni tekmi boljši s kar z 11:4.

Avtor: Amir Hatič

18. in 25.marca bomo tako videli prve in povratne tekme v parih: (prva tekma se igra na igrišču prvo napisane ekipe)

FINALE: HD Hidria Jesenice – HK Olimpija

ZA 3.MESTO: HK MK Bled – Team Zagreb

ZA 5.MESTO: HK ECE Celje – KAC

ZA 7.MESTO:  HK Slavija Junior – HDK Maribor

 

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top