skip to Main Content
Dečki so ponovno zmagali brez prejetega zadetka

V nedeljo 12.januarja so zmaji nadaljevali državno prvenstvo v selekciji dečkov (u-15). Na vrsti je bila tekma na Bledu pri ekipi HKMK Bled. Z Blejčani so naši zmaji občasno odigrali izenačeno in zanimivo tekmo, vendar v letošnji sezoni temu še ni bilo tako, Na prvi tekmi med tema dvema tekmecema v letošnji sezoni v novembru so na primer s 7:1 zmagali naši zmaji.

In tudi tokrat so naši zmaji dokaj zanesljivo zmagali. V prvih dveh tretjinah je bila igra še kolikor toliko izenačena. Razmerje v strelih v tem delu igre je bilo 16:15 v korist domače ekipe. A kot smo to že navajeni na zadnjih tekmah, so bili naši zmaji na eni strani zelo zanesljivi v obrambi, na drugi strani pa dokaj učinkoviti v obrambi. V 19. minuti je prvi zadetek naših dosegel Nik Sečen, v 38. minuti pa je po podaji Jana Petelinkarja na 2:0 povišal Tian Hebar.

A borbeni domačini so imeli moči zgolj za prvi dve tretjini. V zadnji tretjini so naši prevzeli pobudo. Tekmo so bržkone odločili s tretjim zadetkom v 47. minuti (podala sta Nik Sečen in Jan Petelinkar, zadel pa je Bor Rakun). Končni rezultat pa je s četrtim zadetkom v 53. minuti dosegel Aljaž Zupančič (podala sta Tit Smolnikar in Noah Vivoda).

Na preostalih tekmah je Slavija s 6:5 premagala Maribor, Zagreb je bil s 17:4 boljši od Celja, Jesenice so bile z 18:2 boljše od HDD Bled-a, Triglav pa je po podaljšku premagal KAC s 4:3. Zmaji ostajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice, kjer so ohranili 7 točk prednosti prek ekipo Team Zagreb. Do konca rednega dela prvenstva so samo še trije krogi in zmaji si lahko naslednjo nedeljo, ko gostujejo pri ekipi HDD Bled z zmago že zagotovijo prvo mesto po rednem delu prvenstva.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top