skip to Main Content
Dečki so doživeli že svoj drugi zaporedni poraz

V nedeljo 11. oktobra je bila na sporedu nova tekma v državnem prvenstvu kategorije dečkov (u-15). Po porazu naših v prejšnjem krogu v Celovcu, je bila tokrat na sporedu nova težka tekma za naše. V Tivolu je prispela letos še neporažena ekipa z Bleda.

Tekma je bila, gledano iz stališča strelov na nasprotnikova vrata, dokaj izenačena. V resnici so celo več strelov na nasprotnikova vrata sprožili naši igralci. A v igri so bili bolj nevarni gostje. Prvi zadetek za goste je padel že sredi prve tretjine. Minimalno vodstvo iz prve tretjine so nato gostje v začetku druge tretjine povišali z novima dvema zadetkoma. Naši so se sicer trudili, a so bili danes gostje boljši nasprotnik. Ko so sredi druge tretjine povedli že s 4:0, je kazalo na to, da bo tekma odločena že takrat.

A vseeno, so naši igralci zmogli še nekaj moči, da so tekmo vsaj približno ohranili zanimivo. Sledil je zadetek Bora Rakuna (podaja Gaber Poženel Belec) za znižanje, na koncu druge tretjine pa so naši zadeli še dvakrat. Enkrat je na podajo Tevža Žiberta in Noah Vivode zadel Aljaž Zupančič, drugič pa na podajo Jaka Modiva Ščavničarja, Tai Kontrec. Vmes so zadeli tudi gostje, tako da je bil končni rezultat druge tretjine 5:3.

V zadnji tretjini pa so gostje našim ponovno ušli. Sledili so trije zaporedni zadetki in vodstvo 8:3 je bilo dokončno nedosegljiva. Sicer je nato Tevž Žibert z dvema zadetkoma (enkrat je podal Tai Kontrec in Bruno Kuret, drugič pa ponovno Bruno Kuret in Aljaž Zupančič) vlil nekaj upanja na bolj zanimiv konec tekme, a to je bilo prepozno in naši se gostom več kot na 5:8 niso uspeli približati. To je bil tudi končni rezultat tekme.

Na preostalih tekmah je Akademie Steiermark premagal Triglav 7:1, KAC je z 8:2 premagal HDD Bled, Jeseničani pa so bili z 9:0 boljši od Celja. Naši dečki bodo imeli med tednom v sredo priložnost na Jesenicah, da se vrnejo v zmagovalni ritem.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top