skip to Main Content
Dečki na pol poti do osvojitve naslova državnega prvaka

Nedelja 18.marca je prinesla prve tekme zaključnih dvobojev za končna mesta v razvrstitvi državnega prvenstva.

Nas je seveda najbolj zanimal dvoboj za osvojitev prvega mesta. V prvi tekmi so Zmaji odpotovali na Jesenice.

Avtor: Amir Hatič

Tekme na Jesenicah so vedno posebne in polne naboja in tudi tokrat nismo bili prikrajšani za takšen hokej. Zmaji so že takoj v začetku tekme imeli prednost igralca več na ledu, kar pa niso izkoristili. So pa v 7.minuti izkoristili svojo priložnost in prvi prišli v vodstvo. A vodstvo ni trajalo dolgo, saj so domači igralci le dve minuti kasneje izid že izenačili. Ljubljančani so nadaljevali s svojo igro in v 12.minuti so povedli z 2:1, v začetku 15.minute pa je vodstvo znašalo že 3:1. Domači igralci so imeli sicer v igri več strelov na gol (v prvi tretjini 12, gostje pa “le” 8), a rezultat je bil na strani Zmajev. To se je v nadaljevanju igre vseeno poznalo in domači so do konca tretjine uspeli izid znižati in prve tretjina se je končala z vodstvom Olimpije 3:2.

V drugi tretjini smo videli podobno igro s podobnim razmerjem strelov na vrata. Domači so v prvi polovici tretjine kar dvakrat napadali z igralcem več na ledu, a v tej tretjini so bili strelci bistveno manj natančni in celotna tretjina se je končala brez zadetkov.

Šele v tretji tretjini je bila igra bolj uravnotežena glede strelov na vrata in v tej tretjini so se ponovno prebudili tudi strelci. Najprej so sicer Zmaji morali ubraniti novo prednost domačih z igralcem več na ledu, a v 48.minuti je sledil zadetek in Olimpija je povedla s 4:2. Kmalu zatem so imeli Ljubljančani ponovno na ledu igralca manj, kjer so se sicer ubranili, a ko sta bili moštvi polni, so domači zadeli in v 52.minuti izid znižali na 4:3. Zaključek tekme pa je nato vseeno pripadel Zmajem. V 53.minuti so svoje vodstvo povišali na 5:3, v 59.minuti pa je bil postavljen končni izid srečanja 6:3.

Povratni dvoboj bo 25.marca v Ljubljani. Ker zmagovalca dvoboja odloči boljši skupni izkupiček z obeh tekem, je prednost Ljubljančanov na današnji tekmi še kako pomembna. Tako so si pripravili lepo priložnost, da ponovno osvojijo naslov državnega prvaka.

V prvi tekmi za tretje mesto je Bled doma z 2:1 premagal Zagreb, o prvi tekmi za 5.mesto (Celje – KAC) nimamo podatka, v prvi tekmi za 7.mesto pa sta se v Zalogu ekipi Slavije in Maribora razšla z neoodločenim izidom 1:1.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet v končnici lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top