skip to Main Content
Članice odprle novo sezono z zmago

Sobota 14.10 je prinesla prvo tekmo Državnega prvenstva Članic.

V letošnji sezoni bodo v prvenstvu sodelovale tri ekipe. Poleg Olimpije, ki brani naslov državnih prvakinj, sta tu še ekipi HK Triglav ter novinke HK ECE Celje. Ravno igralce iz Celja so bile prvi nasprotnik Zelenih deklet. Tekma je bila odigrana v Celju.

Varovanke trenerja Franca Ferjaniča so tekmo začele dobro. Že v 4.minuti je za prvo vodstvo zadela Pia Pren. Vendar so borbene domačinke niso predali in kmalu zatem je Sara Confideti izid že izenačila. A v 8.minuti je po podaji Urše Pazlar za novo vodstvo zadela Gaja Pezdir. Nekaj kasneje je bila zaradi udarca s palico izključena Pia Pren, kar pa domačinke niso izkoristile. Kazen za neizkoriščeno priložnost je prišla v zaključku prve tretjine, ko je Pia Pren, po podaji Eve Dukarič, povišala vodstvo Ljubljančank že na 3.1.

To je bil tudi končni rezultat prve tretjine, vendar je bila v začetku zadnje minuti izključena Maja Bizjak. V začetku druge tretjine, še pred iztekom kazni, pa so Ljubljančanke napačno menjale in sledila je nova kazen. Nekaj sekund so tako domačinke imele na ledu celo dve igralki več. A nobena od teh prednosti ni bila izkoriščena. So pa Ljubljančanke takšno prednost uspele izkoristiti v 28.minuti, ko je v igri z igralko več, po podaji Pie Pren zadela Eva Dukarič.

Ko je v zadnji tretjini v 46.minuti zadela še Urša Pazlar, je vodstvo s 5:1 izgledalo za domačinke nedosegljivo. A te se še vedno niso predale in z dvema hitrima zadetkoma so se še pred začetkom 50.minute približale na rezultat 5:3. A več od tega jim Ljubljančanke niso dopustile. Nedolgo zatem so, po izključitvi na domači strani, zadele še šestič. V 53.minuti je bila ponovno uspešna Pia Pren (ponovno podaja Eva Dukarič).

S končnim rezultatom 6:3 se je tekma tudi končala. Igralke Olimpije sedaj čaka manjši premor, saj naslednja tekma sledi šele 2.decembra, ko v goste prihaja ekipa HK Triglav (igralke Olimpije vse domače tekme igrajo v Zalogu).

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni, lahko uporabljajo to povezavo).

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top