skip to Main Content
Igralci U-8 in U-10 so se pomerili na novem turnirju HZS v Zalogu

V nedeljo 6. januarja je bil na vrsti nov turnir za najmlajše.

Avtor: Aleš Brezarič

Tokrat je vloga gostitelja pripadla klubu HK Slavija Junior. Našim mladim zmajem torej ni bilo potrebno potovati daleč.

Nastopile so ekipe U-8 in U-10 iz klubov HDK Maribor, HK ECE Celje, HK Slavije Junior, HK SŽ Olimpije ter HK Velenje. To je bil celo prvi turnir na katerem so nastopile selekcije kluba iz Velenja. Upajmo, da bodo čimprej nastopili tudi v državnih prvenstvih preostalih selekcij.

Turnir je bil organiziran pod okriljem HZS in ni bil tekmovalne narave. Rezultati se niso beležili. Seveda to ne pomeni, da se igralci niso trudili. Celo obratno. Žara in borbe na ledu ni manjkalo. Pomembno pa je, da se zmagovalci ne merijo po doseženih zadetkih. Takšnih priložnosti bo v nadaljevanju mladih karier hokejistov še več kot preveč. Pomembno je, da se zmagovalci merijo po vloženem trudu in po prikazani borbenosti.

Naše mlade hokejiste so na turnirju vodili trenerji Rok Prusnik, Andraž Burazin in Andraž Praprotnik. Pri tem pa so jim pomagali tudi tehnične vodje, ki so med drugim priskrbeli tudi lepo zbirko fotografij, ki si jih lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Turnir je bil uspešno končan. Sedaj za najmlajše sledi nekaj počitka (in seveda treningi…). Nov turnir pa je na sporedu konec meseca 27. januarja v Mariboru.

 

Seznam nastopajočih igralcev po posameznih ekipah si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekip U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekip U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top