skip to Main Content
Četrtfinale se v petek nadaljuje v Beljaku

Zmaji so se po porazu na četrti četrtfinalni tekmi znašli v situaciji, ko si ne smejo privoščiti nobene napake več. Beljak je namreč povedel s 3:1 v zmagah, serija pa se v petek, 18. marca, nadaljuje v Beljaku.

Četrti medsebojni obračun so zmaji začeli nekoliko slabše, vmes igrali odlično, na koncu pa se je spet nabralo malo preveč napak v obrambi. V vratih je tokrat stal Finec Paavo Hölsä. Povedli so gosteje, ko so imeli na ledu igralca več, sledilo je nekaj priložnosti domačih, ki pa niso bili realizirani. Po koncu prve tretjine so gostje vodili z 2:0, takoj na začetku druge tretjine pa prednost povišali še za gol. To je zmaje prebudilo in najprej je bil uspešen Mitja Robar po podaji Blaža Tomaževiča. Zadetek je dal zmajem krila, ustvarjali so si številne priložnosti in prišli do znižanja za 2:3.

V zadnji tretjini zmajem ni uspelo nadaljevati z odličnimi predstavami, imeli so igro z igralcem več, a je niso uspeli izkoristiti. Po prejetem četrtem zadetku pa jim zaostanka dveh golov ni uspelo izničiti, Beljak pa je dosegel še en zadetek.

»Mislim, da smo bili večji del tekme boljši nasprotnik, imeli smo vse v svojih rokah, znižali zaostanek, jih nastreljali, potem pa smo imeli veliko smole. Tudi ko smo že zaostajali za dva gola, so se fantje še borili. Hokejski bogovi niso bili na naši strani. Zdaj imamo dva dni časa, da se spočijemo in pripeljemo serijo nazaj v Tivoli,« je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Naslednja tekma bo v petek v Beljaku, zmaga Beljaka bi pomenila njihovo napredovanje v polfinale. Če bodo zmaji izid znižali, bo naslednja domača tekma v nedeljo, 20. marca, ob 17.30 v Hali Tivoli.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top