skip to Main Content
Četrtfinale državnega prvenstva dečkov je zaključen

Nedelja 18.februarja je prinesla povratna srečanja četrtfinalnih obračunov državnega prvenstva selekcij dečkov U-14.

V Ljubljano so prispeli Celjani. Na prvi tekmi pred dnevi so Zmaji v Celju že zmagali z rezultatom 8:1 in današnja tekma je bila na videz lažja.

A gostje v Ljubljano niso prišli z belo zastavo. Zmaji so sicer že takoj v prvi tretjini prevzeli pobudo, a začetne napade je obramba gostov uspešno zadrževala. V vodstvo so domači igralci prišli šele sredi prve tretjine. A kljub napadom, jim poleg prečke v zadnjih minutah tretjine več ni uspelo in 1:0 je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

Pobudo so Zmaji prenesli tudi v drugo tretjino, kjer pa napadi vseeno niso bili več tako nevarni. To so izkoristili gostje, ki so v 26.minuti izid uspeli izenačiti. Zadetek je domače igralce kar malce presenetil, saj so po zadetku igralci Celja postali še bolj nevarni. Sledilo je nekaj lepih priložnosti za goste, hkrati pa so morali domači igralci sredi druge tretjine braniti še igro z igralcem manj. Obramba Zmajev je vse te nalete vseeno vzdržala in Olimpija je v drugi polovici tretjine vseeno postopoma pričela prevzemati pobudo nazaj. To so Zmaji kronali z novim zadetkom v 38.minuti. Bistveno boljša igra pa je nato rezultirala še v drugem zadetku v drugi tretjini, ki so ga Ljubljanski napadalci dosegli v zadnji minuti tega dela igre. Na zadnji odmor sta ekipi tako odšli z rezultatom 3:1.

V zadnji tretjini pa je borbenost gostov pojenjala in Zmaji so lahko dokončno vnovčili svoje prednosti. Prednost se je postopoma povečevala in na koncu je ekipa Olimpije zmagala zanesljivo ter zasluženo z 8:1.

S tem so se Zmaji uvrstili v polfinale končnice državnega prvenstva, kjer jih čaka ekipa Bleda, ki je s 7:3 premagala Maribor (že na prvi tekmi so zmagali Blejčani s 4:1).

Drug polfinalni par sestavljata ekipi Jesenic (Jeseničani so na prvi tekmi v Avstriji zmagali z 11:9. Na Jesenicah so nato igralci KACa vodili po koncu prve tretjine s 4:2, a so nato popustili in povratna tekma se je končala z rezultatom 12:5) ter Team Zagreb (Zagrebčani so bili na prvi tekmi boljši od Slavije s 6:1, doma pa so v povratni tekmi zmagali kar s 14:1).

Prve polfinalne tekme bodo na sporedu 4.marca. Takrat pa se v tekmah za razvrstitev pomerijo tudi poraženci današnjih četrtfinalnih obračunov.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

Razplet končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top