skip to Main Content
900. članska tekma kapetana Boštjana Groznika

Ljubljana, 1. 11. 2017 – Tekma v Tivoliju na praznični 1. november je bila v mnogočem posebna in razburljiva: to je bila že 900. tekma v članski konkurenci našega kapetana Boštjana Groznika. V Tivoliju pa je gostoval italijanski WSV Sterzing Broncos Weihenstephan, ki ga vodi Ivo Jan. Po kazenskih strelih je zmagala domača ekipa s 4:3.

Boštjan Groznik in njegovi soigralci so sicer zabeležili zmago, a povsem gladko ni šlo. Po vodstvu 3:1 po koncu druge tretjine, so gostje izenačili na 3:3 in spremljali smo podaljšek. Ker tudi v dodatnih petih minutah ni bilo zadetka, so končnega zmagovalca odločili kazenski streli. Tekmo je odločil Kristjan Čepon, ki je premagal gostujočega vratarja Vallinija. Za Ljubljančane so v rednem delu igre zadeli Andrej Hebar, Nik Petek in Luka Zorko.

Po tekmi je bil kapetan Boštjan Groznik dobro razpoložen, čeprav so se morali zmaji za zmago skozi igro živcev, da so si priborili dve točki. V svoji karieri se Boštjan Groznik spominja zelo lepih trenutkov, zanimiv zgodb, pa tudi takšnih situacij, ko so se v klubu borili za preživetje.

»Zdaj so se stvari korenito spremenile na boljše in vsi verjamemo v ta naš novi klubski projekt in smo zraven z vsem srcem. Mislim, da je Alpska hokejska liga v redu zadeva. Vedeti moramo, da v naši ekipi nimamo tujcev, igramo izključno slovenski igralci in trenerski štab. V preteklosti se spominjam, da smo imeli v ekipi že tudi po osem ali devet tujcev, ki so nosili najpomembnejše vloge v igri. To pa je hkrati pomenilo manj možnosti za domače igralce«, razmišlja kapetan Groznik, ki je pohvalil svoje soigralce, tako starejše in bolj izkušene kot mlajše. »Užitek je priti v garderobo in se družiti z ekipo

V letošnji sezoni bo tudi več večnih derbijev, ki so za našega Grozo kot rojenega Gorenjca še bolj posebni. »Derbiji imajo posebni draž, to je razumljivo. In če zamenjaš klub imaš še toliko večjo željo, da premagaš svoj nekdanji klub in skušaš dati vse od sebe«, pravi Groza, ki je večino svojih tekem odigral v zeleno-belem dresu, svojo člansko kariero pa je sicer začel na Gorenjskem. Še vedno se dobro spomni svoje prve tekme v Olimpijinem dresu, saj je igral proti Jesenicam. Bilo je pestro tako na ledu, kot na tribuni.

Kot še pravi, se mu zdi številka 900 skoraj neverjetna in sam ni niti pomislil, da je odigral že toliko tekem. Pred jubilejno sta Boštjanu Grozniku dres s številko 900 v imenu kluba izročila Miha Butara, pomočnik direktorja Slovenskih železnic, in Tomaž Vnuk, predsednik HK SŽ Olimpija. Klub kapetanu podarja tudi vikend paket v termah po njegovi izbiri po končani sezoni. Svoje darilo pa so kapetanu podarili tudi zvesti navijači Olimpije Ledeni zmaji.

Hokejisti HK SŽ Olimpija naslednjo tekmo igrajo v soboto, 4. novembra, v Asiagu, nato sledi krajši premor.

Naslednja domača tekma bo v sredo, 22. novembra, ko v goste prihaja ekipa Pustertal Wölfe.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top