skip to Main Content
Zmaga HK SŽ Olimpija proti Fassa Falcons

Ljubljana, 20. 9. 2017 – Hokejisti SŽ Olimpija so v tretjem krogu lige AHL na domači tekmi zabeležili visoko zmago proti italijanski ekipi Fassa Falcons. Gol gostujoče ekipe so Ljubljančani zatresli kar šestkrat!

Po dveh porazih na uvodnih tekmah alpske lige so zmaji na domačem ledu zabeležili tri točke in čisto zmago proti ekipi Fasa Falcons s 6:1. Če se je tekma začela nekoliko zadržano, so Ljubljančani hitro prevzeli pobudo in Matic Kralj je zadel za gol razlike.

V drugi tretjini so gostje hitro izenačili z golom Marca Marzolinija. Čeprav Aljaž Uduč ni izkoristil kazenskega strela, Ljubljančani v igri niso popuščali. V nadaljevanju je Olimpija z igralcem več na ledu ponovno povedla z zadetkom Mihe Zajca in nadaljevala z borbeno igro. Za Ljubljančane sta zadela še Črt Snoj in Miha Pesjak za vodstvo 4:1. H končnemu rezultatu sta zmaje popeljala še drugič Miha Zajc in Andrej Hebar, obakrat z igralcem več na ledu.

»Danes smo res veseli, uspelo nam je narediti nekaj dobrega v igri in s tem imamo tudi veliko motivacijo za naprej. Nasprotnik je bil na začetku kar resen, a igrali smo naš sistem in jih v igri predrsali, veliko smo igrali na telo in stopnjevali tempo«, je po tekmi povedal Miha Zajc, strelec dveh golov. »S to zmago smo dobili nov zagon, dvignili smo se in prepričan sem, da bomo igro le še stopnjevali.«

Za zmago je fantom čestital tudi trener Andrej Brodnik: »Današnja zmaga je zagotovo nagrada za opravljeno delo. Nikomur ni bil prijeten pogled na lestvico in želimo si, da bi se naš trud na tak način pokazal tudi na naslednjih tekmah. Liga je zelo izenačena, a videli smo, kaj je treba narediti za zmago. Ohraniti moramo zbranost in nadaljevati v tem ritmu.«

Ljubljančane zdaj čakajo tri tekme v gosteh, naslednja domača tekma pa bo v nedeljo, 1. oktobra, ob 20.00 proti ekipi EHC Lustenau.

 

HK SŽ OLIMPIJA – FASSA FALCONS

6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Strelci:

Kralj 13. (A. Hebar)

Marzolini 24. (M. Da Tos, J. Klimicek)

Zajc 27. (A. Hebar, M Selan)

Č. Snoj 36. (A. Uduč, M. Selan)

Pesjak 39. (M. Kralj, A. Uduč)

Zajc 41. (M. Kralj, M. Selan)

Hebar 60. (M. Selan, M. Kralj)

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top