skip to Main Content
13. Mednarodni turnir Zmajček zaključen

Ta konec tedna smo v našem klubu organizirali že 13. mednarodni turnir Zmajček, na katerem je sodelovalo kar 18 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije in Avstrije, ki so napolnile Halo Tivoli. V nedeljo pa sta se jim pridružili še dve ekipi najmlajših začetnikov in sicer ekipi hokej šole HK SŽ Olimpija in HK Slavija jr.

Avtor: Valentin Areh

Na turnirju je sodelovalo skoraj 250 otrok, starih od 6 do 9 let. Turnir nima tekmovalnega pomena, tako da rezultati posameznih tekem niso pomembni. Veliko bolj pomembno je, da se sami pri sebi in znotraj ekipe kalijo v prave športnike in predvsem, da družijo, spoznavajo in zabavajo z vrstniki iz drugih držav. Ker turnir poteka po pravilih fair-playa, ima tudi pomembno vzgojno dimenzijo.

Na otvoritveni slovesnosti je vse udeležence, še posebej pa vse mlade in neustrašne tekmovalce, pozdravil podžupan Ljubljane g. Dejan Crnek. Za popestritev je poskrbela maskota Zmajček, ki so se je najbolj razveselili najmlajši.

Naši mladi udeleženci so imeli res bogat hokejski vikend, saj so v dveh dneh odigrali kar 146 tekem. Na ledu je svoje hokejsko znanje predstavilo skoraj 300 otrok, skupaj z dvema ekipama hokej šole, z njimi si je predstave na ledu ogledalo veliko število spremljevalcev in staršev, ki so v nedeljo popoldne vsi zadovoljni zapuščali zimsko Ljubljano.

V naš poštni predal že prihajajo zahvale in pohvale za organizacijo turnirja. V klubu pa se iskreno zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam z darovanimi darili in finančnimi sredstvi omogočili, da smo turnir organizirali na tako visokem nivoju in otrokom  pričarali nepozaben hokejski vikend. Iskrena hvala tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali, da je vse potekalo, kot je moralo.

Zmajček pa se v Halo Tivoli vrača spet naslednje leto! Se vidimo!

 

Fotografije ekip U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekip U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-6 si lahko ogledate na tej povezavi.

SEznam nastopajočih igralcev po ekipah si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top