12. 10. 2023

|

Zmaji ta teden dvakrat v Tivoliju

Zmaji imajo ta teden naporen urnik s kar tremi tekmami, v sredo je v Ljubljani gostoval Linz, v petek pa v Ljubljano prihaja ekipa Beljaka. v nedeljo naši fantje gostujejo v Asiagu. 

Zmaji so v zadnjem obdobju igrali po sistemu toplo-hladno, po dobrem začetku in zmagah v gosteh so manj uspešni na domačem ledu. Tudi tokrat ni šlo po željah in tri točke so šle v Linz. Uvodno tekmo septembra so gostje iz Linza dobili po podaljšku z 2:3.

V vratih se je odlično znašel mladi Luka Kolin, ki je dobil namesto Lukaša Horaka, in večkrat rešil zmaje. Za goste je zadel že kar legendarni Brian Lebler v peti minuti n dolgo časa je kazalo, da bo to tudi edini zadetek na tekmi. V zadnji tretjini so zmaji poskušali izenačiti, imeli več priložnosti, a gostje so bili v obrambi zbrani.

V zadnji minuti so si zmaji prislužili še izključitev, kar so gostje izkoristili in z drugim zadetkom le potrdili zmago.

Obe ekipi sta dobro igrali v obrambi. To je zelo grenek poraz, saj smo bili blizu, a nemogoče je dobiti tekmo, če ne dosežeš nobenega zadetka. Imeli smo kar nekaj lepih priložnosti. Linz se je zelo dobro branil in ni bilo lahko po zaostanku. Luka Kolin si je zaslužil priložnost in zelo se je izkazal,” je po tekmi povedal trener Upi Karhula.

Naslednja domača tekma je v petek, 13. oktobra, ob 19.15. V Ljubljano prihaja ekipa EC VSV.

deli članek z drugimi