02. 01. 2024

|

Velika zmaga na Madžarskem

Zmaji so na novega leta dan gostovali pri vodilnem moštvu lige ICE, Hydro Fehervar, in prepričljivo slavili z 1:5. Na Madžarsko so odpotovali oslabljeni, poleg poškodovanega Roka Kapla, ki bo odsoten dlje časa, sta zaradi poškodbe manjkala še Aljoša Crnović in Žiga Pavlin, zaradi bolezni pa Ville Leskinen.

Trevor Gooch, ki je v odlični formi, je k zmagi prispeval dva gola. Njegov prvi zadetek je bil tudi edini v prvi tretjini. V osmi minuti je Američan v dresu Olimpije premagal domačega vratarja. V drugi tretjini so zmaji z golom Mahkovca povedli že za dva, a je domačim prednost gostov uspelo znižati, a to je bil tudi edini zadetek, ki ga je prejel Luka Kolin. Ubranil je preostalih 30 strelov madžarskega moštva.

V zadnji tretjini so se zmaji razigrali. Najprej je drugič v večeru zadel Gooch, potem še Nik Simšič in Luka Vodlan, ki je dosegel svoj prvi zadetek v ligi ICE.

»Pokazali smo res dobro igro, mogoče so imeli Madžari na začetku kar nekaj priložnosti, a vse njihove poskuse nam je uspelo zadržati. Podli smo in na koncu zmagali. Občutki ob prvem golu v ligi so res neverjetni, zelo sem zadovoljen,« je tekmo v Fehervaju komentiral Luka Vodlan.

»Pred nami so zelo pomembne tekme, zdaj se borimo za ‘pre-playoff’ in vse bomo morali dati od sebe. Upam, da nam pri tem uspe in da nas navijači v čim večjem številu pridejo podpret v Halo Tivoli. Gradec ima dobro ekipo. Čeprav so na dnu lestvice, igrajo dober hokej in pričakujemo lahko zelo težko tekmo. Na zadnjih tekmah delamo stvari, za katere se dogovorimo. Skupaj nas držita ekipni duh in pozitivna energija, imamo tudi dva odlična vratarja,« je dodal.

Naslednja tekma čaka zmaje v sredo, 3. januarja, ob 19.15.

 

deli članek z drugimi