31. 10. 2023

|

Dečki so v dveh dneh dosegli dve visoki zmagi in se izenačili na samem vrhu lestvice

Naši dečki so imeli v teh dneh poln urnik. Odigrali so kar dve tekmi zapored. Najprej je bila na sporedu v nedeljo tekma na Jesenicah, takoj naslednji dan pa so doma odigrali še prestavljeno tekmo z ekipo Maribor.

Tekme na Jesenicah so vedno malce posebne, saj derbi je pač derbi. Vendra je bila tekma rezultatsko izenačena le v prvih minutah. Videli smo po en zadetek na vsaki strani. Nato pa so naši “prestavili v višjo prestavo” in s 5 zaporednimi zadetki že v prvi tretjini več ali manj odločili tekmo. Rezultat po prvi tretjini je bil torej 6:1, na koncu pa je na semaforju pisalo kar 15:3.

Podobno pa je bilo naslednji dan doma proti ekipi Maribor. V prvem delu prve tretjine so mreže še mirovale. Prvi zadetek so naši dosegli “šele” v 14. minuti in še to z igralcem manj na ledu. In tu se potem naši niso več ustavili. Prva tretjina se je končala z našim vodstvom 3:0, rezultat pa se je na koncu ustavil na 10:1 za naše.

Naši so se tako z dvema (visokima) zmagama izenačili na vrhu prvenstvene lestvice. Tam najdemo kar tri ekipe s po 13 točkami (naši dečki pa imajo ob tem eno tekmo manj odigrano). Sedaj mlade zmaje čaka krajši počitek, prvenstvo pa se nadaljuje 19.novembra s pravim derbijem. V Tivoli prihaja ekipa z Bleda, ki si deli vodilno mestvo na lestvici z našimi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme na Jesenicah si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme v Tivoliju si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme na Jesenicah si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme doma z Mariborom si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi