24. 09. 2023

|

Zmaga in poraz za zmaje

Zmaji so imeli ta konec tedna naporen urnik, v petek so gostovali v Gradcu, v soboto pa so v Tivoliju gostili HC Innsbruck. Medtem ko so v Gradcu tesno zmagali 3:2 (0:0, 1:1, 1:1; 1:0), so v domači dvorani tesni izgubili proti Tirolcem 1:2 (0:0, 1:1, 0:1).

Na obeh tekmah je bil dobro razpoložen vratar Lukaš Horak, ki je v Gradcu zbral 44 obramb, v Ljubljani pa 24. Zmaji so sicer dobro začeli sezono, a na zmago v Tivoliju v novi sezoni še čakajo. Po štirih krogih lige ICE so zabeležili poraz po podaljšku, zmago, zmago po podaljšku in poraz proti HC Innsbruck.

Tirolsko moštvo tudi v devetem medsebojnem obračunu ostaja neznanka za zmaje in je edino moštvo v ligi, ki ga še nismo uspeli premagati.

”Ključna je bila druga tretjina, ko smo izgubili preveč ploščkov v srednji tretjini. Zelo dobro smo se branili, nato pa prejeli zadetek deset sekund pred koncem druge tretjine, ko se nismo pravilno postavili. Nismo se dobro, a iz tega se moramo nekaj naučiti.  Seveda smo razočarani,” je po tekmi z Innsbruckom povedal Upi Karhula.

“V Ljubljano smo prišli šele okoli 1.00 iz Gradca to ni in ne sme biti izgovor. Zadovoljen sem predvsem z obrambo. Na uvodnih štirih tekmah smo osvojili šest točk, to je bil prvi poraz po rednem delu in seveda je grenek priokus, če izgubiš po izenačeni tekmi,” je razlagal finski strokovnjak.

Naslednja tekma čaka zmaje v torek, ko bodo gostovali v Bolzanu. V petek, 29. Septembra, pa nas čaka nova domača tekma. V Ljubljano prihaja ekipa Pioneers Vorarlberg.

 

deli članek z drugimi