27. 08. 2023

|

Zmaji zmagovalci Poletne lige Bled

Ta konec tedna so naši hokejisti tekmovali na 19. Mednarodni poletni ligi Bled in v finalu z odlično igro premagali VSV Villach in dvignili pokal zmagovalca turnirja. Zmaji so se na turnirju resnično izkazali.

Na turnirju so sodelovale štiri ekipe, poleg zmajev še železarji ter hokejisti Fehervarja in Beljaka iz lige ICE. Petkov večer je prinesel prvi derbi v novi sezoni, ki so ga s 4:1 dobili zmaji in se tako uvrstili v finale tega prijateljskega tekmovanja. Ker je v petek VSV premagal Fehervar, sta se drugi dan turnirja v popoldanskem obračunu za tretje mesto pomerila Fehervar in Jesenice.

V večernem finalu pa so se zmaji pomerili s starimi znanci iz lige ICE – s VSV so namreč igrali epski četrtfinale v sezoni 2021/22, ki so ga po hudi borbi na sedmi tekmi dobili Beljačani. Tokrat je bilo drugače. Favoriti so bili Beljačani, ki so se pred to sezono še dodatno okrepili na vseh igralnih položajih.

Zmaji so igrali odlično, prevladovali na ledu, igrali atraktiven hokej. Razigranost na ledu so kronali s šestimi goli. Med strelce se je vpisalo šest igralcev: Miha Zajc 15’, Jaka Sodja 20’, Marcel Mahkovec 26’, Miha Beričič 45’, Žiga Pavlin 51’in Kristjan Čepon 60’ (EN). V vratih sta dobila priložnost oba vratarja, Čeh Lukáš Horák in Luka Kolin.

Povedel je Beljak, a je že v naslednji akciji izenačil Miha Zajc, nekaj sekund pred koncem tekme pa Olimpijo popeljal v vodstvo Jaka Sodja. V drugi tretjini smo videli le gol Marcela Mahkovca, ki je še povišal prednost zmajev. V zadnji tretjini so najprej zadeli Avstrijci, a so zmaji hitro odgovorili najprej z golom Mihe Beričiča in še Žige Pavlina z modre črte. Po zadetku Beljaka za 5:3 so imeli ponovno nekaj upanja za vsaj izenačenje, minuto in pol do konca tekme so tako Avstrijci poskusili brez vratarja, a je Kristjan Čepon pol minute do konca zadel prazno mrežo za končnih 6:3.

V finalu smo še nagradili igro s petkovega derbija. Večino tekme smo bili v boljšem položaji, si ustvarjali več priložnosti. boljši. Imeli smo več priložnosti. Zmaga na tem turniju je pika na i dobrim predstavam. Na tem lahko gradimo, gremo v pravo smer. Oba dneva smo bili 100-odstotni, a imamo še nekaj stvari, na katerih lahko gradimo in se nekaj naučimo iz napak,” je po turnirju povedal kapetan Žiga Pavlin.

Miha Beričič je bil na finalni tekmi izbran za igralca tekme. »Danes je bila naporna, težka tekma, VSV je zelo dobra ekipa. Dobro smo se odrezali na testu z nasprotnikom iz lige ICE. Dobili smo potrdilo, da delamo dobro,« je povedal Beričič.

deli članek z drugimi