02. 09. 2023

|

Zmaji v Tivoliju boljši od Gradca

Na prvi šolski dan je na prijateljski tekmi v Ljubljani gostovala ekipa Graz99ers. Zmaga je ostala doma, s 5:2 (1:0, 3:2, 1:0) so bili boljši zmaji.

Zeleno-beli so začeli dobro in že na sredini prve tretjine jih je v vodstvo popeljal kapetan Žiga Pavlin in do konca tretjine se rezultat ni spremenil. V drugi tretjini smo videli več zadetkov, začeli so zmaji in z goloma Beričiča in Panceta že povedli s 3:0, a so se gostje prebudili in do konca tretjine dvakrat premagali vratarja Kolina, med strelce pri zmajih se je vpisal še Nik Simšič. V zaključku tekme zmaji niso popuščali in ohranili zbranost. Rezultat pa je v igri z igralcem manj na končnih 5:2 postavil Aljaž Predan.

V postavi so manjkali poškodovani Aleksandar Magovac, Maris Bičevskis, Taneli Ronkainen in zaradi bolezni vratar Lukaš Horak, njegovo mesto je zasedel Luka Kolin.

»Zelo sem zadovoljen z današnjo igro, igrali smo tako, kot smo želeli igrati. Imeli smo dobro energijo, bili smo močni v igri na telo, dobivali ploščke v njihovem prostoru, ustvarjali smo si veliko prostora, igrali smo vseh 60 minut. Na zadnjih tekmah smo vedno bolj suvereni s ploščkom. Nekaj fantov je bilo odsotnih zaradi bolezni in poškodb, a so jih drugi lepo nadomestili. Ponosen sem nanje, naredili so dobro delo,« je po zmagi povedal trener Upi Karhula.

Pred ekipo sta še dva tedna priprav. »Prvi teden bomo posvetili treningu, delali bomo na igri z igralcem več, se pripravljali na tekmo s KAC, potem pa bo že skoraj šlo zares. Nimamo velikih načrtov, le našo igro želimo še okrepiti,« je dodal Upi Karhula.

Strelci pri zmajih: Žiga Pavlin 10’, Miha Beričič 25’, Žiga Pance 26’, Nik Simšič 35’, Aljaž Predan 46’

Ne pozabite: v petek, 15. septembra v Hali Tivoli začenjamo z ligo ICE!

deli članek z drugimi