skip to Main Content
Zmaji na krilih navijačev do tretje tekme pre-playoffa

Zmaji so v Hali Tivoli na drugi tekmi pre-playoffa gostili HC Pustertal in prepričljivo zmagali s 6:2 ter si zagotovili še tretjo, odločilno tekmo za četrtfinale lige ICE.

Prvi zadetek so v domačo mrežo dali gostje, nato pa so zmaji do konca prve tretjine izenačili. Gol je dosegel Marcel Mahkovec v igri z igralcem več. V drugi tretjini je mrežo Pustertala začel spet Mahkovec, zadetka pa sta se razveselila še Nik Simšič in Ville Leskinen. Zadnjo tretjino je najprej ekipa Pustertala pospravila zadetek v domačo mrežo, vendar brez preobrata tudi po zaslugi domačega vratarja Lukaša Horaka. Za popolno veselje v Tivoliju, pred več kot 3000 gledalci, pa sta v zadnjih dveh minutah tekme z zadetkoma poskrbela še Miha Zajc in Jaka Sodja.

»Verjetno smo odigrali najboljšo tretjino v letošnji sezoni. Od prve minute smo imeli veliko energije in hitro sem imel dober občutek. Vsi štirje napadi so delovali. Po odličnih 40 minutah smo zašli v težave na začetku zadnje tretjine. Nekaj minut nismo vedeli, kaj početi na ledu. Pustertal je znižal na 4:2, nato pa smo se uspeli dovolj hitro zbrati. Najbolj sem ponosen, da smo se hitro pobrali po porazu v nedeljo na prvi tekmi,« je po tekmi povedal trener Upi Karhula.

»Občutki so seveda dobri, toda najpomembneje je, da smo si z zmago podaljšali to serijo in imamo tako še vedno možnost, da se uvrstimo v četrtfinale. Mislim, da smo danes odigrali zares solidnih 60 minut. Imeli smo pravo energijo, pozna se seveda, da smo igrali v domači dvorani pred domačimi navijači, ki so nas tako lepo podprli. Tiste malenkosti, ki so manjkale v nedeljo, smo danes dodali. Mislim, da smo lahko kar precej samozavestni pred naslednjim obračunom, kljub temu, da je vsaka tekma tekma zase. V končnici je to, kar se je dogajalo prej, hitro pozabljeno. Sedaj je najbolj pomembno, da vsak čim bolj poskrbi zase, da se regeneriramo in dobro pripravimo na četrtkovo tekmo,« je dodal igralec tekme Marcel Mahkovec.

Naslednja tekma čaka zmaje jutri, 29. februarja, ob 19.30, ko se bodo še na zadnji, odločilni tekmi pre-playoffa pomerili proti ekipi HC Pustertal v Brunecku.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top