17. 11. 2023

|

Zmaji končno ugnali Innsbruck

Zmaji so na dvojnem gostovanju v Avstriji, prva postaja je bil Innsbruck, ki so ga premagali po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 (1:0, 1:1, 0:1; 1:0).

Teden po reprezentančnem premoru ni bil nič kaj ležeren. Zmaji so odigrali prvo tekmo državnega prvenstva s HK Triglav, v svoje vrste pa sprejeli dva nova igralca. Za čas poškodbe Lukaša Horaka je prišel v Ljubljano vratar Robin Rahm, branilske položaje pa je popolnim Charlie Dodero, ki je danes dosegel tudi uvodni zadetek.

Danes je bil v vratih Luka Kolin, ki je celo tekmo ohranjal zbranost. Ljubljančani so v prvi tretjini prevzeli pobudo, se dvakrat ubranili z igro z igralcem manj in povedli. Gol so si domačini dali sami, pripisali pa so ga Doderu.

V drugi tretjini so gostje povedli z dvema goloma prednosti, a so se domači približali za gol in v zadnji tretjini izenačili. Sledilo je precej enakovredno nadaljevanje in spremljali smo podaljšek. Že ob zvoku sirene je zadel Trevor Gooch, a sodniki gola niso priznali, ob pogledu posnetka so ugotovili, da je bil dosežen prepozno. Sledili so kazenski streli, kjer so bili uspešnejši zmaji – zadela sta Trevor Gooch in Miha Zajc.

Ponosen sem na fante. Pokazali smo, da znamo izgubiti tekme, a znamo tudi zmagati. Pred tekmo so mi v Ljubljani povedali, da imamo še vedno ničlo v zmagah proti Innsbrucku v ligi ICE in vesel sem, da smo danes to spremenili,” je bil po tekmi zadovoljen Upi Karhula. Dve točki sta tako odšli z zmaji, ki jutri nadaljujejo v Feldkirchu pri Pioneers Vorarlberg.

deli članek z drugimi