25. 02. 2024

|

Zmaji izgubili v Brunicu

Zmaji so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij gostovali v Brunecku, pri HC Pustertal. Z gostovanja se vračajo z zaostankom in bodo v torek v Tivoliju lovili izenačenje.

Pustertal je bil po rednem delu uvrščen na 8. mesto, zmaji pa so bili tik za njim. V rednem delu je bila medsebojna bilanca v prid zmajem, ki so bili kar trikrat boljši od volkov. Tokrat pa so hokejisti Pustertala izkoristili prednost domačega ledu. Povedli so v prvi tretjini, sekundo pred zaključkom kazni Trevorja Goocha. V drugi tretjini so bili gostje nevarnejši, a nikakor niso zadeli, gol pa so prejeli z igralcem več na ledu. Zmajem pa nikakor ni uspelo zadeti ob igri z igralcem več. V zadnji tretjini so gostitelji še enkrat zadeli za končnih 3:0.

»V igri 5 na 5 je bila igra precej izenačena, vratarja sta bila dobra na obeh straneh. Dobili pa so nas v igri z igralcev več in manj, na tak način smo prejeli vse tri gole. Na naslednji tekmi moramo tu odigrati bolj zbrano, kaj dosti pa v tem delu sezone ne moremo spreminjati,« je po tekmi povedal Antti Karhula.

Žiga Pance pa je dodal, da je vedno težko izgubiti prvo tekmo v takšni seriji. »Samo igrati dobro, v tem delu sezone ni dovolj. Igrati moramo bolj zbrano, bolj disciplinirano in bolje odigrati z igralcem več in manj. Pustertal je bil danes tu zelo dober,« je povedal Žiga Pance.

V torek, 27. februarja, vsi v Halo Tivoli! Podprimo zmaje na najpomembnejši tekmi v sezoni.

deli članek z drugimi