30. 10. 2023

|

Zmaga v Hali Tivoli!

Zmaji so tokrat gostili ekipi Asiaga in jo z učinkovito igro premagali s 5:1 (1:0, 3:0, 1:1).

 

Asiago so zmaji premagali že pred dvema tednoma v Asiagu, tudi v Hali Tivoli so odigrali odlično, si priborili visoko prednost v prvih dveh tretjinah in jo zadržali. Za vodstvo je v uvodni tretjini poskrbel Trevor Gooch, do pavze so imeli zeleno-beli še nekaj priložnosti, a se izid takrat ni spremenil.

Druga tretjina je bila tokrat odlična, zmaji pa so prikazali učinkovito igro in bili boljši tekmec. Najprej je zadel Jan Ćosić takoj na začetku tretjine, za 3:0 je poskrbel Žiga Pance, ob koncu drugega dela pa je bil natančen še Nik Simšič. V zaključnem delu igre so zmaji prejeli zadetek, a je piko na i za 4 gole razlike postavil Nik Simšič z drugim zadetkom.

Na zadnjih domačih tekmah nas je pokopala nedisciplina v ključnih trenutkih. Zdaj nam je končno uspelo to odpraviti in čutiti je veliko olajšanje. Trije goli v drugi tretjini so nam dvignili samozavest, nato je vse skupaj lažje steklo. Igrali smo zelo odgovorno, nismo delali neumnih napak. Asiago je ekipa, ki izkorišča napake tekmecev, tokrat pa jim nismo dovolili veliko priložnosti,” je po tekmi povedal Nik Simšič.

Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Večino časa smo nadzirali igro in zasluženo zmagali. Zadnje čase nismo igrali slabo, a lepo je tudi zmagati. Fantje so zelo veseli in jaz z njimi. Odigrali smo zelo dobrih 40 minut, v zadnji tretjini smo se malo ustavili, pričakovali smo njihov nalet. Zadovoljen sem z našo igro,” pa je dodal trener Upi Karhula.

Naslednja tekma čaka zmaje v sredo, 1. novembra, ko v Hali Tivoli prihaja ekipa Vienna Capitals.

deli članek z drugimi