28. 11. 2023

|

Zmaga v Beljaku po velikem preobratu

Naši hokejisti so na gostovanju v Beljaku poskrbeli za izjemen preobrat in napet dvoboj in na koncu premagali domačega tekmeca VSV s 4:6 (1:1, 3:1, 0:4), po tem ko so se vrnili po zaostanku 4:1.

V prvi tretjini smo spremljali enakovreden dvoboj, zadeli so tako domači kot gostje. V drugi tretjini pa je nekaj slabih minut zmajev in nalet Beljačanov vodilo v vodstvo domačih s kar 4:1. Nekaj upanja je zmajem v 38 minuti vlil zadetek Simšiča, s katerim so zmaji pred drugim odhodom v garderobo zmanjšali zaostanek. V zadnji tretjini pa je bila povsem druga slika. Odlična igra zeleno-belih je šokirala Beljačane, ki so v treh minutah prejeli tri gole. Svoj večer sta imela Ville Leskinen s tremi zadetki in Nik Simšič z dvema, odlično je podajal Žiga Pance.

Čeprav so Beljačani na koncu poskušali izenačiti in pritiskali, imeli celo igralca več na ledu v zadnjih minutah, jim ni uspelo premagati vratarja Luke Kolina. Na koncu so poskusili še z igro brez vratarja, kar je pred koncem tekme izkoristil Trevor Gooch in zadel za končnih 4:6.

»Igrali smo dve različni tekmi – zelo dobro in zelo slabo. Najbrž to velja tudi za domačo ekipo. Ko je bilo po prvi tretjini izenačeno, smo se v garderobi pogovarjali, da moramo biti v drugi tretjini močnejši, a se je izkazalo povsem nasprotno. Beljačani so precej napadli in verjamem, da je veliko obiskovalcev že videlo zmago. A nekako smo nadaljevali, našli tisto iskrico in verjeli, da nam lahko uspe. Res divji večer, veseli smo novih točk. To je zagotovo ena najbolj divjih tekem, na katerih sem bil,« je po tekmi povedal Upi Karhula.

Naslednja tekma čaka Ljubljančane v petek, 1. decembra, ob 19.15, ko v Ljubljano prihaja ekipa Graz 99ers.

deli članek z drugimi