05. 12. 2023

|

Zmaga na večnem derbiju

Na Jesenicah, v dvorani Podmežakla smo spremljali prvi derbi v tej sezoni za točke državnega prvenstva. Na koncu so slavili zmaji s 3:4 in tri točke odpeljali v Ljubljano.

Zmaji so v prvi tretjini prevzeli pobudo in hitro zadeli. V dobre pol minute sta zadela Miha Beričič in Maris Bičevskis. V nadaljevanju so železarji pristopili borbeno in pred koncem tretjine znižali na 1:2. V nadaljevanju so zadeli domači in pred zadnjim delom igre je semafor pokazal rezultat, poravnan na 2:2. V zadnji tretjini so sprva povedli zmaji z golom Marcela Mahkovca, železarji izenačili, za končnih 3:4 pa je zadel Aljoša Crnović. Železarji so sicer imeli v zadnjih minutah številčno premoč na ledu zaradi izključitve, poskusili pa so tudi z igro brez vratarja, a poskus se jim ni obrestoval.

»Začeli smo dobro, povedli z dvema goloma, potem pa mogoče malo popustili v zbranosti. Igrali smo malo toplo-hladno, imeli veliko izključitev, a na koncu smo tri točke pripeljali domov. Vsi se zavedamo, kaj pomeni derbi v slovenskem hokeju, vedno najdeš neko dodatno energijo,« je po tekmi povedal Žiga Pance.

Zmaje konec tedna čaka dvojno gostovanje v Avstriji, pri HC Innsbruck in Pioneers Vorarlberg.

 

deli članek z drugimi